Tři vstřelené góly: Slávistky vstup do LM zvládly | SK Slavia Praha
Více

Tři vstřelené góly: Slávistky vstup do LM zvládly

BĚLORUSKO/MINSK - Slávistky čekalo v Bělorusku úvodní utkání Ligy mistryň proti domácím šampionkám FC Minsk. Červenobílé utkání zvládly a vezou si domů nadějný výsledek - výhru 3:1.
Úvod zápasu byl vyrovnaný a bylo zřejmé, že ani jeden z týmu nechce udělat chybu jako první. Větší vzrušení tak přinesla až 20. minuta, kdy se za obranou Slavie vynořila domácí hráčka a ranou k tyči prostřelila Votíkovou. Radost Minsku však měla jen krátkého trvání, neboť branka nebyla uznána pro ofsajdové postavení. Slávistky se osmělily v 25. minutě. Po hezké akci na naší levé straně přišla přihrávka do vápna na Kožárovou. Ta však byla důrazně ubráněna a nakonec z nadějné situace nebyl ani rohový kop. Neuvěřitelný sled šancí si sešívané vytvořily o pár minut později.

Po skvělém průniku se tváří v tvář domácí brankářce ocitla Kožárová, byla ale skvěle vychytána. Odražený míč se odrazil zpět na kopačky slávistek, avšak v další tutovce znovu skvěle zasáhla domácí gólmanka a vyrazila míč do břevna! Důraz se ale slávistkám vyplatil – Svitková využila zmatku ve vápně soupeře a míč odražený od brankové konstrukce dokázala dopravit do sítě. Slavia se tak ve 28. minutě ujala vedení 1:0.

Domácí hráčky se snažily s výsledkem něco dělat, zvláště aktivní byla nigerijská útočnice Ogbiagbevhaová. Ta technicky pálila z úhlu, její rána ale letěla zhruba o metr vedle. V závěru pak slávistky ještě dokázaly ustát tlak domácích při několika rohových kopech. Po první půli se tak šlo do šaten za výhodného jednobrankového vedení z pohledu Slavie. Bylo ale zřejmé, že domácí tým je velmi náročným soupeřem.

Po změně stran pálila ze standardní situace tvrdou ranou Ogbiagbevhaová, branku ale minula. Na druhé straně se slávistky gólově prosadily po výborně zahraném rohu na malé vápno. Branka však nemohla být uznána pro faul na brankářku. Po hodině hry bylo vyrovnáno. Slávistky si nepohlídaly dlouhý míč za obranu a v samostatném úniku nezaváhala Khimichová. Slávistky si ale vzaly vedení zpět v 74. minutě. Svitková opět výborně rozehrála roh, brankářka míč podběhla a Cahynová rozvlnila síť – 2:1 pro Slavii!

A v 80. minutě bylo ještě veseleji. Úžasnou individuální akci předvedla Cahynová, která se prokličkovala přes dvě protihráčky a našla osamocenou Divišovou. Ta neméně parádní ranou zvýšila vedení Pražanek již na 3:1. V samotném závěru po dalším rohovém kopu zakončovala ve vápně Divišová, ale tentokrát trefila jen rukavice připravené brankářky. To už však slávistky mrzet nemuselo. Houževnatého soupeře porazily rozdílem dvou branek a před domácí odvetou jsou ve skvělé pozici.

Přijďte slávistky podpořit do Edenu ve středu 11. října, výkop utkání je v 18:30. Majitelé permanentek mají vstup na utkání zdarma, ostatní je mohou zakoupit například skrz Ticketportal. Bude otevřena Tribuna Sever a západní tribuna. 

FC Minsk- SK Slavia Praha 1:3 (0:1)
Branka: Svitková, Cahynová, Divišová, Khimich

Sestava: Votíková, Pincová, Bartovičová, Sedláčková (64´ Chlastáková), Bartoňová, Svitková, Cahynová, Krejčiříková, Divišová (90´ Dědinová) , Szewieczková (81´ Necidová), Kožárová

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články