S Hradcem bez problémů | SK Slavia Praha
Více

S Hradcem bez problémů

Fotbalisté Slavie vybojovali v sobotu proti Hradci Králové snadné vítězství 4:0. Celý zápas jsme měli vytrvalou převahu a soupeř se nedostal do jediné vážnější šance. Trenér Pešice udělal v týmu několik změn, do branky se postavil Václavík, na liberu hrál od začátku Kozel a v útoku dostal před Zelenkou přednost Tomáš Došek. Zároveň se přeskupila záložní řada, na místě distancovaného Lukáše Doška běhal napravo Gedeon, nalevo byl Sedláček a na prostředku uzdravený Kuchař.
Naši hráči uzamkli od první minuty Hradec na jeho polovině, dlouho se však nemohli prosadit do gólových šancí. Dočkali jsme se až po dvou rohových kopech Sedláčka v rozmezí čtyř minut. Ve 30. minutě rozehrál náš záložník k bližší tyči a T. Došek nadvakrát překonal Novotného - 1:0. Druhý gól přišel ve 34., přetažený roh vracel před bránu Kuka a Dostálek pohodlně uklidil míč - 2:0. Sedláček, který byl zjevně při chuti, se do poločasu blýskl ještě jednou. Už v nastaveném čase napřáhl z hranice velkého vápna a s pomocí tyče zvýšil na 3:0.
Ve druhé půli udělal trenér Uličný v hostujícím celku dvě změny, přišli Szabo a veterán Černý, obraz hry se však nezměnil. Slavia mírně zvolnila, na nevýrazný Hradec to ale bez problémů stačilo. V 58. našel Kuchař dlouhým centrem Sedláčka, ten přihrál do pokutového uzemí Kukovi, který jen nastavil nohu a vstřelil svůj třetí letošní gól - 4:0. Skóre se už neměnilo, střely Švancary a Gedeona zlikvidoval Novotný a Sedláčkův pokus odkopával z brankové čáry Rolko.

Jak to viděli naši hráči
Do brány se po dlouhé době Michal Václavík, který se v lize rozehrává na pohárovou odvetu. "Věřil jsem, že Hradec porazíme. Po dlouhé přestávce je lepší, když vychytám nulu v lehčím zápase, získám tak jistotu. Teď se budu snažit podávat co nejlepší výkony, doufám, že se v bráně udržím. Jestli věřím, že můžeme ještě postoupit do LM? Když dáme rychlý gól a já kluky podržím, tak je to možné. Myslím, že nás podcení. Předem nic nevzdáváme."
V základní sestavě nastoupil po dlouhé době i Luboš Kozel. "Hrálo se mi dobře. První tři čtyři balóny jsem zvládl, takže jsem se cítil jistěji. Uhráli jsme vzadu nulu a vysoko vyhráli, věřím, že nám to psychicky pomůže. Hradec nebyl těžký soupeř, kdybychom ale nedali gól do poločasu, mohlo to být složitější."
Tahoun většiny sobotních slávistických akcí Lumír Sedláček si vítězství pochvaloval: "Po středě jsme potřebovali vyhrát, necítili jsme se vůbec dobře. Doufám, že dnešní výkon i výsledek přesvědčí diváky, že se na Strahov vyplatí chodit."

Jak to viděl náš trenér
"Jsem spokojený. Měli jsme trochu obavy, v jakém stavu bude tým po nevydařeném pohárovém utkání. V sestavě soupeře převažovali defenzivní hráči, takže to mohlo být těžké. Uklidnili jsme se po gólech ze standardních situací. Myslím, že jsme předváděli kvalitní fotbal," řekl po utkání Josef Pešice

Jak to viděl trenér hostů
Svěřencům Petra Uličného se vstup do sezóny vůbec nevydařil. "Za svou kariéru jsem nezažil v prvních třech zápasech takové výsledky. Je to otázka psychiky, hráči mají přehnaný respekt a podle toho to vypadá. V prvním poločase jsem postavil defenzivní sestavu, doufali jsme, že při poctivém bránění bychom mohli uspět. Slavia však dnes odvedla dobrý výkon a bylo vidět, že si na nás věří."

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články