Premiéra filmu Spolu jsme silnější v Karlových Varech | SK Slavia Praha
Více

Premiéra filmu Spolu jsme silnější v Karlových Varech

Ve čtvrtek bude mít během festivalu v Karlových Varech premiéru dokument o Slavii. Buďte při ní přímo v sále!

Materiály do hodinového dokumentu Spolu jsme silnější vznikaly téměř rok, od jara 2017 až do 16. února 2018, kdy padla úplně poslední klapka natáčení. Filmový štáb pod vedením fanouška z východní tribuny, režiséra Johana Kolínského, natáčel nejen na domácích zápasech v Edenu a na Strahově, ale i na venkovních utkáních a v domácím prostředí jednotlivých aktérů.

Film je mozaikou příběhů fanoušků, hráčů a lidí v klubu, kteří všichni byli se Slavií ve chvílích, kdy oslavila 125 let své existence. Divák se postupně seznamuje s příběhy slávistů jako jsou jeden z prvních vlajkonošů Robert Stein, dlouholetá fanynka a pořadatelka Nataša Látalová, lídři kotle Lukáš „Strašák“ a Pavel „Krasoň, malí fanoušci Kardovi anebo členové odbočky Odboru přátel v Hodoníně. Mottem filmu přitom není pouze zachycení současnosti, ale i nedávné minulosti, kdy Slavii trápily existenční potíže a dokument hledá i historické paralely v dávné minulosti, kdy Slavii zachránili fanoušci založením Odboru přátel. Z toho, co cítí ke klubu, se vyznávají i hráči Jaromír Zmrhal, Josef Hušbauer, Michael Ngadeu a Simon Deli a samozřejmě jedna z největších klubových legend posledního desetiletí Stanislav Vlček.

Na Strahově začaly v srpnu 2007 postupem do Ligy mistrů dva snové roky, které následovaly pověstné roky prokletí. V loňské sezoně se však ukázalo, že slogan Spolu jsme silnější není prázdná věta, ale motto, které platilo vždy a které dovedlo všechny aktéry 27. května 2017 na Strahov, kde příběh 125 let existence červenobílého klubu vyvrcholil ziskem mistrovského titulu. Je to zkrátka film o nás všech, fanoušcích Slavie, řada z nás se určitě ve filmu najde. Stovky fanoušků navíc přispěly na vznik dokumentu v rámci kampaně na Hithitu celkovou částkou 323 701 korun!

Film bude mít slavnostní premiéru ve čtvrtek 5. července od 13:30 v rámci uzavřené projekce v Karlových Varech. Po projekci bude následovat krátká beseda s aktéry filmu a posléze budou všichni diváci vítáni v pivním stanu Lobkowicz.

Fanoušci mají možnost koupit si na premiéru vstupenky, lístky stojí 200 korun a jsou v prodeji v úterý a ve středu na pokladnách v Edenu. Upozorňujeme, že kapacita sálu je omezená.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články