Jsme zkušenější než loni. Víme, do čeho jdeme | SK Slavia Praha
Více

Jsme zkušenější než loni. Víme, do čeho jdeme

Sešívaní v neděli odstartují ligovou sezonu v Olomouci. „Ambice vedení jsou hrát o titul," říká trenér Trpišovský.

Jsme ve Slavii. Máme ambice vyhrávat každý zápas

Trenér Jindřich Trpišovský zhodnotil náročnou přípravu i ambice před novým ročníkem. „Všichni fotbal děláme pro ostré zápasy a už vyhlížíme ten první. Příprava byla dlouhá, absolvovali jsme dvě soustředění. Pilovali jsme hru v křídelních prostorech, zaměřovali jsme se na situace jeden na jednoho a zkvalitnění rozehrávky, abychom neztráceli míče a nepouštěli soupeře do brejkových situací,“ vysvětlil trenér.

„Ambice jsou být úspěšní, dobře odvádět svou práci, abychom potvrdili to, jak se připravujeme, a dokázali to prodat na hřišti. Jsme ve Slavii, která má ambice vyhrávat každý zápas, chceme být připraveni, abychom to týden, co týden zvládali, i když nás čeká náročný podzim. Ambice vedení jsou hrát o titul, což je logické. I k tomu směřovalo posílení mužstva. Nemám rád vykřikování hesel před sezonou, rozhodne se na hřišti. Máme bonus – jistou Evropu, nejsou velké nervy, zda se tam dostaneme. O to větší bude koncentrace na úvod ligy. Je nový model soutěže a každý bod se bude na konci počítat. Musíme se na úvod podzimu vyvarovat fatálních ztrát,“ ví Jindřich Trpišovský.

A jak složitá bude z trenérského pohledu velká podzimní zápasová zátěž? „Na jaře jsme hráli sedmnáct zápasů a byli jsme rádi, že jsme někdy splácali sestavu dohromady. Teď bude zápasů kolem třiceti, takže obměna hráčů bude muset být, ale citlivá. Všichni chtějí hrát, rotace nesmí být moc velká, aby neublížila souhře týmu,“ hlásí Trpišovský.

„Budeme zvažovat každý post, z nichž některé jsou samozřejmě vytíženější. Začínáme třemi ligovými mikrocykly, pak teprve do toho vskočí kvalifikace Ligy mistrů. Uvidíme podle zdravotního stavu. Teď máme čtyři kvalitní krajní obránce, ale může se stát, že budou dva a budeme rádi, že jsou. Hlavně po zranění van Burena, se kterým jsme počítali mezi trojici útočníků se Škodou a Teclem plus i na křídlo,“ dodává kouč sešívaných.

Jsme zkušenější než loni, věří kapitán

Změny v kádru a enormní porci zápasů v podzimní části samozřejmě vnímá i kapitán Milan Škoda. „Trenér nám útočníkům samozřejmě řekl, jak si to představuje. Já věřím, že zápasů je spousta a že každý dostaneme svoji šanci. Samozřejmě už na jaře bylo vidět, že třeba moje pozice není tak silná, jako byla dřív, ale myslím si, že to není tak úplně špatně. Ty šance dostanu já i Standa [Tecl] a budeme se plnohodnotně doplňovat,“ říká Škoda.

„Nálada v týmu je skvělá, jeho jádro už je dlouho pospolu. Nějakým odchodům a příchodům se samozřejmě nikdy nedá vyhnout, ale hodně nás je tu už delší dobu. Myslím, že jsme připravenější než loni, kdy jsme udělali titul, ale následně pak zápasů v kvalifikaci o Ligu mistrů bylo hodně a neměli jsme s takovou zátěží zkušenosti.“

„Jsme už v jiné fázi než na jaře. Ale samozřejmě je hrozně důležité, jak vstoupíme do sezony, což se ukáže až v mistrovských zápasech. Já jsem přesvědčený o tom, že jsme na novou sezonu připraveni dobře,“ zakončil kapitán.

Víme, čeho chceme dosáhnout, hlásí Coufal

Dobře naladěný tým hlásí před ostrým startem sezony i nová tvář v defenzivě sešívaných Vladimír Coufal. „Nálada v kabině je fantastická, všichni víme, čeho chceme dosáhnout, jdeme za stejným cílem. Je tu zdravé konkurenční prostředí, na tréninku všichni dřou, abychom hráli co nejlépe,“ říká pětadvacetiletý defenzivní hráč.

„Škoda jen, že první zápas nehrajeme doma, máme těžký rozjezd venku s Olomoucí. Těším se na ostré zápasy, příprava byla dlouhá, tak snad do ligy vstoupíme vítězstvím,“ vyhlíží Coufal.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články