Dorostenecký víkend s komentáři | SK Slavia Praha
Více

Dorostenecký víkend s komentáři

SK České Budějovice - Slavia „A“ dorost 2:1 (0:1), I.DL, sobota 24.5.
Branka Slavie: Buryánek
Mužstvo je po 26. kole na 4. místě.
Podrobnosti přineseme v průběhu týdne.

FK Meteor – Slavia „B“ dorost 2:0 (1:0), I.DL starší, sobota 24.5.
Sestava: Jaroslav Březina – Jiří Studík, Michal Pleiner, David Vacek, Petr Cipra – Jiří Novotný (62.Kamil Makula), Jakub Kračman, Tomáš Dubský, Jan Bauer (66.Marek Urbanec) – Josef Marc (52.Tomáš Brtna), Jakub Tomajko (56.Karel Zelinka)
Už v 5. minutě měl obrovskou šanci Bauer, ale brankáře domácích neprostřelil. Vzápětí domácí svou šanci proměnili a poločas skončil 1:0. Ve druhém poločase jsme si vytvořili převahu, ale díky nepřesné koncovce se nám branku nepodařilo vsítit. Domácí z ojedinělého útoku vstřelili druhý gól a výsledek do konce utkání udrželi.
Mužstvo je po 26. kole na 7. místě.

SK České Budějovice – Slavia „C“ dorost 1:0 (0:0), I.DL mladší, sobota 24.5.
Sestava: Michal Toma – Lukáš Kindel, Štěpán Böhm, Vojtěch Marek, Filip Matějka – Josef Komárek (60. Josef Dvořák), Karel Fišer, Pavel Eliáš, Michal Kočí – Jiří Hausner (66. Stanislav Písecký), Jidřich Pavlů (71. Bohdan Subota)
Zápas v Českých Budějovicích začal za velkého horka, přesto jsme začali velkým tlakem a téměř celý první poločas nepustili soupeře z vlastní poloviny. Brzdou všech našich útoků byl pomezní rozhodčí, který každý náš pokus přerušil zvednutým praporkem.
Po přestávce jsme pokračovali ve vytváření šancí, ale bez konečného výsledku. V 53. minutě jsme vyrobili dvě hrubé chyby za sebou, protivník se dostal k jediné příležitosti, kterou jsme mu sami nabídli. Přes všechna úskalí (první poločas například trval 39 min. 15 sek., druhý 39 min. 40 sek., 7x střídání + ošetřování), si s takto slabým soupeřem musíme poradit a vstřelit gól. A dále se musíme vyvarovat hrubých chyb, které by zkušení hráči dělat neměli.
Mužstvo je po 26. kole na 5. místě.

FK Meteor – Slavia „D“ dorost 0:7 (0:3), ČLMD, sobota 24.5.
Střelci branek: 4 Szako, Vagrčka, Jírovský, Marc T
Sestava: Jan Vild (41. Michal Puš) – Miroslav Pecka (41. Jan Jírec), Martin Hladík, Michal Held, Ondřej Vrzal (41. Tomáš Marc) – Zdeněk Zahálka, Tomáš Proskočil, Martin Kubec (41. Lukáš Dvořák), Jakub Vagrčka – Jakub Jírovský, Tomáš Szako
S posledním týmem tabulky jsme hráli jenom na jednu branku a vytvořili si daleko více gólových šancí než ukazuje brankové skóre.
Mužstvo je po 26. kole na 1. místě.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články