Slávistky slaví postup do round 32 | SK Slavia Praha
Více

Slávistky slaví postup do round 32

Slávistky zvládly nástrahy kvalifikace a postoupily do hlavní fáze. V závěrečném zápase skupiny porazily MTK Hungária 4:1 po brankách Szewieczkové, Kamily Dubcové, Divišové a Svitkové.

Trenér Medynský udělal v sestavě několik změn oproti předchozím zápasům. Slavii k postupu z prvního místa stačila remíza, ale cílem bylo opět vyhrát. A úvod se dařil, holky měly více ze hry a dostávaly se ke střelám. Do vedení Slavii dostala Szewieczková v 18. minutě, když vyslala na bránu křižnou střelu a nedala domácí brankářce šanci. Jenže domácí MTK se rozehrálo a začalo také hrozit. A trest přišel ve 39. minutě, po autovém vhazování vyslala krásnou střelu do šibenice Cappuzzo.

Do druhého poločase vstoupily aktivně slávistky, ale větší šanci měla domácí Cappuzzo. Do velké šance se dostala Szewieczková, jenže její prudkou střelu vyrazila reflexivně domácí brankářka. V 63. minutě využila mezery v obraně Kamila Dubcová a sama před brankářkou zamířila přesně k tyči. Třetí branku přidala Divišová, když se krásně opřela do míče a gólmanka ani nedokázala reagovat. Hned poté mohla přidat i další branku, ale přízemní centr Szewieczkové nedokázala usměrnit mezi tyče. Zápas se již dohrával, když v 88. minutě předvedla individuální akci Michaela Dubcová, její střelu nakonec brankářka vyrazila a pohotová Svitková dorazila do prázdné branky.

"Na psychiku to nebyl jednoduchý zápas, i když nám stačila remíza. První půlku poločasu se nám dařilo, vstřelili jsme branku, takže jsem očekával, že nás to více uklidní, ale naopak holky znervózněly, ztratily několik míčů a nechali jsme soupeři půdu pod nohama a koledovali jsme si o gól, který jsme také dostali. O poločase se holky uklidnily, něco jsme si řekli a vstup do druhé půle byl velmi dobrý, měli jsme několik gólových situací, které jsme neproměnili, byli jsme hodně na míči a pak to vyústilo druhou brankou, která nás uklidnila. Po třetí brance jsme měli utkání plně pod kontrolou, soupeř pouze nakopával a to jsme zvládali," zhodnotil utkání trenér Pavel Medynský.

Hodnocení kapitánky Veroniky Pincové. "Měly jsme toho dost, věděly jsme, že to bude náročné, hlavně fyzicky. Hodně jsme to odřely, bylo to o bojovnosti. Holky musím pochválit, že makaly," řekla. "Jely jsme pro postup, nic jiného neexistovalo, takže jsme cíl splnily," dodala k vítězství ve skupině.

Slavia - MTK Hungária 4:1 (1:1)
Slavia: Votíková - Sedláčková, Bartovičová, Pincová, Sjoman - Divišová, Svitková, Proffitt, Szewieczková (78. M. Dubcová) - K. Dubcová (82. Pěničková), Kožárová (73. Herndon)
Branky: 18. Szewieczková, 63. K. Dubcová, 72. Divišová, 88. Svitková - 39. Cappuzzo

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články