Je důležité, abychom věřili naší hře, říká trenér | SK Slavia Praha
Více

Je důležité, abychom věřili naší hře, říká trenér

„Po pohárech jsme se vrátili herně, pohybově i kvalitou na míči k tomu, co bylo předtím,“ těší trenéra Jindřicha Trpišovského výhra 3:0 v Teplicích.

Slavia si v Teplicích připsala jednoznačnou výhru. „Až na první minutu, kdy měly Teplice nebezpečnou situaci po naší pravé straně, se pro nás utkání vyvíjelo dobře. Přestože hřiště bylo suché a nepokropené, tak jsme dobře kombinovali a postupně jsme se dostávali do zápasu. Nejen, že jsme vstřelili nějaké branky, ale měli jsme spoustu dalších šancí, které jsme nevyužili. O poločase jsme vedli 2:0, kvalitním kombinačním výkonem jsme se v zápase udrželi a dali třetí branku. Jsem spokojený s výkonem i se způsobem hry a tím, jak zápas probíhal. Byť v prvním poločase mohlo být vedení vyšší, Grigar nám chytil asi tři góly. Mohlo to být ještě klidnější, než bylo,“ hodnotil trenér Jindřich Trpišovský utkání šestého ligového kola.

Ten kvůli zranění musel sáhnout do stoperské dvojice a do hry poslal Ondřeje Kúdelu. „Simon Deli není úplně v pořádku, Jakub Jugas má dlouhodobé zranění. Ještě tam byly další varianty. V jednu dobu jsme zvažovali, že by kvůli Vaněčkovi mohl nastoupit na stoperu Frydrych, ale Ondra už dlouhodobě vypadá v tréninku dobře, hlavně poslední dva týdny. Věřili jsme jeho klidu na míči, že nás s Michaelem Ngadeu dostanou do hry,“ vysvětloval.

Ondřej Kúdela se v utkání blýskl i gólem. „Ondra si prošel těžkým obdobím, kdy vypadl ze základní sestavy a pak už jen zaskakoval, protože na těch postech je velká konkurence. Jsem rád, že podal takový výkon, zejména na tomto postu. V ofenzivě se chytnete snáz, na postu stopera jsou u nás velké nároky na způsob hry nebo určitou rozehrávku. Hrál, jak ho znám z dřívějška, skvěle zapadl do mužstva, nepamatuji se, že by v zápase udělal sebemenší chybu, ten gól byla taková nadstavba. Byl klidný na míči, klobouk dolů, nezačínal v jednoduché situaci,“ chválil obránce červenobílých trenér.

Slavii vítězství pomohlo i po psychické stránce, v příštím kole ji navíc čeká Plzeň. „Je důležité, abychom věřili naší hře. Nedávali jsme v posledních zápasech góly. Výsledek nám může pomoct, abychom se vrátili k tomu, co jsme produkovali na začátku ligy. Po pohárech jsme se vrátili herně, pohybově i kvalitou na míči k tomu, co bylo předtím. To je před takhle těžkým zápasem důležité,“ má jasno Trpišovský.

Velkým problémem zůstává rozšiřující se marodka. „Situace je extrémní, chybí devět hráčů včetně Pokorného, který vypadl kvůli teplotám. Navíc někteří hráči i realizační tým jsou zasažení nachlazením, a to i ti, kteří hrají. Na druhou stranu je to pro mě snazší, že jsem nemusel vybírat nominaci. Kdo byl zdravý, ten jel,“ žertoval Trpišovský.

Jak se s absencemi vypořádává? „Někteří chybí už delší dobu, návrat je pak složitější. Vyhlížíme reprepauzu, kdy snad bude čas některé hráče doléčit nebo i někoho přivést. Krátkodobě se to zvládnout dá, ne už ale v dlouhodobějším měřítku, to by bylo katastrofální. Teď jsme měli na přípravu týden a na pohybu hráčů to bylo znát, byl to velký rozdíl oproti výkonu doma s Jabloncem. Nevypadá to, že by se někdo kromě nemocných v blízké době zapojil, hrajeme ale až příští sobotu, ale aspoň ti se z toho můžou dostat,“ dodává.

Skvělé výkony podává na podzim Matoušek, který ze Slavie hostuje v Příbrami a sešívaným by mohl pomoci. „Tohle téma trochu probíráme, sledujeme ho průběžně, pokaždé tam někdo je. Teď jsme hráli současně, tak tam byli skauti. Je to citlivé téma, protože se mu daří, je to jeho první ligová sezona a hraje pravidelně. Svou typologií a současnou formou by se nám hodil. Budeme to určitě diskutovat. Nevím, zda to je reálné, ale musíme myslet i na toho kluka, co je pro něj nejlepší,“ říká trenér.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články