V sobotu v Edenu šlágr s Plzní | SK Slavia Praha
Více

V sobotu v Edenu šlágr s Plzní

Duel dvou celků z čela tabulky FORTUNA:LIGY má na programu další ligové kolo, sešívaní přivítají v Edenu Plzeň.

Na zápas Slavie s Plzní se těší jak celá fotbalová veřejnost, stejně tak kabina Slavie: „Těšíme se moc. Tohle jsou skvělé zápasy. Je to také umocněné tím, že hrajeme doma. Víme, jak skvělá atmosféra tu byla na poslední ligový zápas s Plzní. Byla to nejlepší atmosféra, jakou jsem kdy zažil. Jsou to ty velké zápasy, na které se všichni těšíme. Nemůžeme se dočkat, už aby zápas začal,“ těší se na souboj s Plzní trenér Jindřich Trpišovský.

Na zápas se šlágr kola se těší také záložník Josef Hušbauer: „Zase po dlouhé době velký zápas. V lize se nám zatím daří, máme patnáct bodů. Mrzí nás prohra s Jabloncem, ale viděli jsme, že v Teplicích to bylo lepší. Doufejme, že na náš výkon navážeme. Mám tyhle zápasy rád. Víme, že derby je ještě něco více, rivalita tam je větší. S Plzní jsou ty zápasy také velké, ale v tom smyslu, že hrají několik let stabilně vpředu a je to náš rival v boji o titul,“ říká před zápasem Josef Hušbauer.

Co od zápasu očekává stoper Michael Ngadeu-Ngadjui? „Je to velký veliký zápas, ale zároveň nesmíme zapomínat, že je to zápas jako každý jiný. Připravíme se na něj jako na každý zápas. Je to důležité utkání proti prvnímu týmu v tabulce, pro nás jako derby, takže musíme být soustředěnější a více si uvědomit sílu soupeře než v předchozích kolech. Jako každý fotbalista mám tyhle velké zápasy rád. Přesně pro takové zápasy fotbal hrajeme. Vím, že když hrajeme doma, máme v zádech podporu našich fanoušků a atmosféra je něco, nás motivuje. Uděláme všechno pro to, abychom tenhle zápas vyhráli. Jsem si jistý, že uhrajeme dobrý výsledek,“ věří kamerunský reprezentant.

Jak vypadá před duelem s Plzní marodka? „Jsou náznaky zlepšení, někteří hráči se v průběhu týdne připojují. Důležitým faktorem úspěchu bude, abychom měli možnost kvalitně dostřídat. Také to může o průběhu zápasu hodně rozhodnout. Je velká šance, že dva nebo tři hráči se v nominaci objeví,“ řekl k aktuálnímu zdravotnímu stavu hráčů trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články