STATISTICKÉ OKÉNKO: Rozhodla větší přímočarost v Teplicích? | SK Slavia Praha
Více

STATISTICKÉ OKÉNKO: Rozhodla větší přímočarost v Teplicích?

Zápas s Plzní se blíží a my nabízíme srovnání útoku Slavie v Teplicích a proti Jablonci. I přes rozdílný výsledek Slavia přehrála soupeře v obou zápasech.

Slávisté svého soupeře v ofenzivních statistikách předčili v obou zápasech. Jak Jablonec, tak Teplice výrazně přestříleli, na severu Čech byli ovšem přesnější, a to navzdory tomu, že v průměru pálili z větší vzdálenosti. V Teplicích mířila mezi tři tyče polovina všech našich střel, proti Jablonci to bylo 44 %.

Snahu vytvářet nebezpečné situace před brankou soupeře ukazuje i statistika přihrávek do vápna. Jak proti Jablonci, tak proti Teplicím jich slávisté do pokutového území přes padesát – v obou případech zhruba dvakrát tolik co jejich soupeř (v Teplicích s o něco vyšší úspěšností). V zápase proti Teplicím pak sešívaní o něco méně křížných pasů (jak mezi krajními beky, tak mezi záložníky), ovšem s vyšší úspěšností.

Zatímco proti Jablonci potřebovali sešívaní přes 28 přihrávek na jednu střelu, proti Teplicím už jen lehce přes 22. I když si tak na severu Čech přihrávali celkově častěji, jejich střelecká aktivita byla výrazně vyšší. Ve „střelecké přímočarosti“, tedy počtu přihrávek na jednu střelu, jsou slávisté v lize zatím na špici, na jeden pokus jim stačí v průměru 21 přihrávek. Je to méně než v loňské podzimní části, a dokonce méně než na jaře 2017, kdy červenobílí slavili mistrovský titul. Snaha častěji střílet je patrná i na průměrné vzdálenosti, ze které to sešívaní zkoušeli. Zatímco doma proti Jablonci to bylo necelých 14 metrů, v Teplicích přes 21 metrů.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články