V neděli souboj o Vršovice! | SK Slavia Praha
Více

V neděli souboj o Vršovice!

Po čtvrteční Evropské lize se do Edenu vrací zase ta domácí. Slávisté si v ní v rámci 9. kola zahrají vršovické derby!

Bohemians figurovali po prvních osmi kolech s jedenácti body na sedmém místě tabulky. Po výhře v Olomouci doma v posledním utkání podlehli Zlínu 0:1. Slávisty však proti běhavým klokanům nečeká vůbec snadný zápas.

„Bohemka je těžký soupeř. Jejich hra je založena na atletičnosti a skvělé fyzické vybavenosti. Mají hru založenou na skvělém presinku, dostupování, pohybu na hřišti a rychlém protiútoku. Nečeká nás nic snadného, musíme zmobilizovat síly a za osmačtyřicet hodin se na ně připravit,“ uvědomuje si trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní mají sice na přípravu málo času, čtvrteční výhra s Bordeaux je ale pozitivně naladila. „Lépe se regeneruje, hlava je čistší. Hráči, kteří hráli, nemohou nic natrénovat, ale jde o to, je dostat zpět do provozní teploty. Ty, kteří nehráli a naopak do utkání zasáhnou, je pak potřeba nabudit a připravit na utkání. Pokud budou nějaké změny v sestavě, pak je zapracovat ohledně postavení na hřišti nebo standardních situací,“ doplňuje trenér červenobílých.

A do Edenu zve na tradiční derby vršovických rivalů všechny fanoušky. „Kluci se proti Bordeaux vydali ze svých sil, soupeře se naopak ladil na neděli. Chtěl bych proto fanoušky poprosit, aby nám v zápase pomohli, bude to snad ještě důležitější než ve čtvrtek,“ burcuje Jindřich Trpišovský.

„Fanoušci chodí v hojném počtu celou sezonu. Dělají nám radost a já doufám, že my děláme radost jim. Tak doufám, že přijde i v neděli skoro plný dům,“ doplňuje trenéra Michal Frydrych.

Také on už vyhlíží souboj s Bohemkou. „Těšíme se, je to další důležitý zápas. Bohemka bude hodně běhavé mužstvo, s čímž se musíme vyrovnat. Poslední dobou se nám v domácích zápasech daří, tak věřím, že i v neděli potvrdíme svou formu a vyhrajeme,“ věří obránce červenobílých.

Souboj Slavie s Bohemians sledujte v Edenu už tuto neděli od 18:00. Vstupenky jsou stále v prodeji.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články