Hráči si šanci zasloužili, říká asistent trenéra Köstl | SK Slavia Praha
Více

Hráči si šanci zasloužili, říká asistent trenéra Köstl

Sešívaní si poradili s Ústím a postupují v poháru. Jak byl asistent trenéra Jaroslav Köstl spokojený s výkony hráčů?

Slavia vyhrála i s některými náhradníky v sestavě, jak jste s výkonem spokojený?
Neříkal bych úplně náhradníci, jsou součást kádru, právoplatní hráči. Byli tam i hráči základní sestavy. Kluci to zvládli velmi dobře, samozřejmě na některých byla vidět určitá nesouhra, protože vazby mezi hráči nejsou tak vytvořené, jako u těch, kteří naskakují víc. Prvotní cíl byl samozřejmě postup, ale i hra měla v určitých pasážích svoje parametry a jsme rádi, že jsme to zvládli.

Muris Mešanovič odehrál poměrně velkou část utkání, počítali jste s tím?
S Murisem byla dohoda takové, že zvládne poločas a potom si řekne. Pořád jsme se ho ptali, jestli vydrží, a pořád to oddaloval o pět minut, o pět minut, o pět minut. Byla na něm vidět velká chuť. Jsme rádi, že se mohl vrátit, protože bylo cítit, že ho tu lidé mají rádi. Pro nás je strašně důležitý hráč a byla to v zimě velká rána, když se zranil, protože jsme s ním hodně počítali. Na druhou stranu se tím tenkrát otevřela cesta pro Standu Tecla. Na Murisovi byla vidět velká chuť a jsme rádi, že to potvrdil i tím gólem.

Nakonec tedy zvítězilo to, že jste ho nechtěli „utavit“?
On si řekl sám. Samozřejmě jsme ho nechtěli utavit, i když on tu má naběháno snad nejvíc ze všech hráčů, protože se mu věnovali kondiční trenéři. Kondice má až na rozdávání, ale samozřejmě zápas je o něčem jiném. Pravděpodobně ho budeme využívat i dál ve větší míře, vzhledem ke zdravotnímu stavu kádru.

Je to tedy i varianta na Baník?
Varianta to je, naskočil, zvládl to a ukázal, že s ním můžeme počítat. Máme tam i jiné varianty, ale uvidíme. Baník je v neděli, uvidíme, v jakém stavu budeme po zápase s Ústím.

Rozhodl o obměně sestavy zdravotní stav kádru, nebo spíš náročný program?
Chtěli jsme dát šanci i dalším hráčům v kádru, protože si to zaslouží. Musím říct, že co se týká tréninkové morálky týmu, tak je až obdivuhodná. I ti hráči, kteří tolik šancí nedostávají, k tomu přistupují svědomitě a trénují vážně výborně. Zasloužili si odehrát aspoň tenhle zápas a někteří ukázali, že by mohli i tlačit na hráče základní sestavy.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články