Branka scházela, z výkonu jinak máme dobrý pocit | SK Slavia Praha
Více

Branka scházela, z výkonu jinak máme dobrý pocit

Slavia i přes řadu velkých šancí odjíždí z Petrohradu bez bodu. „Je to takové rozporuplné, nemáme nic, možná dobrý pocit z výkonu. Jsme rádi, že se hráči dokázali takhle prezentovat na mezinárodní úrovni,“ říká trenér Trpišovský.

Slavia byla v Petrohradě aktivnějším týmem. „Hráči mohou být spokojení a hrdí na to, co předvedli na hřišti. Po všech stránkách to byl vyspělý a komplexní výkon, bohužel bez toho nejdůležitějšího – prosadit se v koncovce a dát branku, což nás stálo body. Byli jsme lepší a vytvářeli si šance, bohužel se ale hraje na góly. Domácí proměnili první střelu na bránu ze dvou. Je to zkušený tým, ukázali, že dovedou takový zápas dotáhnout k vítězství,“ hodnotí prohru se Zenitem trenér Jindřich Trpišovský.

„Nejdůležitějším cílem pro nás bylo držení míče. Zenit je s ním je velice nebezpečný. Hráli jsme aktivněji, ale bohužel nám to body nepřineslo. Je to takové rozporuplné, nemáme nic, možná dobrý pocit z výkonu. Jsme rádi, že se hráči dokázali takhle prezentovat na mezinárodní úrovni,“ hledal pozitiva trenér.

Domácí tým udeřil v 80. minutě. „Viděl jsem to jen v reálu, drželi jsme míč, ztratili ho a Kokorin, který přišel na podhrot, se tam dostal dobře mezi obranu a dokázal tu situaci vyřešit. Byla to naše zbytečná ztráta míče v ofenzivním postavení. Nevím, kdo konkrétně ho měl zachytit. Možná to byla jediná chyba v defenzivě, kterou jsme udělali, a Zenit ji potrestal,“ mrzelo trenéra.

Která ze šancí červenobílých byla podle trenéra tou největší? „Těžko říct, máte lepší pohled shora než my z pozice u hřiště. Velkou šanci měl určitě Matoušek na začátku druhé půle, Součkovu gólovou hlavičku vystihl jeden z obránců. Proti hlavičce Ngadeua bohužel předvedl výborný zákrok gólman. Stochově střele, která skončila na břevně, scházely centimetry. Proti té Hušbauerově byl opět klíčový zákrok gólmana, šlo to hodně od něj, stačilo pár centimetrů, aby to skončilo v šibenici. Bylo tam asi dvanáct střel na bránu, které volaly po gólu,“ vyjmenovával.

Sešívaní nastoupili na hrotu s mladým talentem Matouškem. „Trošičku se pral s nervozitou, poprvé asi narazil v obraně na takhle vyspělé hráče. Měl za úkol trhat obranu a vytvářet prostor pro záložní řadu, což splnil. Myslím, že ke konci poločasu měl dobrou pozici k zakončení, ale chytil to gólman. Škoda té individuální akce na začátku druhé půle, mohl to ještě vylepšit nebo najít Stocha. Střídání pak přišlo z fyzických důvodů, už jsme byli domluvení o poločase, že půjde ještě deset minut naplno a pak sáhneme ke střídání,“ objasnil trenér Trpišovský.

S kapitánskou páskou tým vedl Tomáš Souček. Kapitán Milan Škoda je zraněný, máme místo něj tři zástupce a Souček je jedním z nich stejně jako Hušbauer a Zmrhal. V lize je kapitánem většinou Pepa Hušbauer a asistenty točíme. Chceme ale našim odchovancům dopřát zápas s kapitánskou páskou, takže brzy bude v pohárech kapitánem Zmrhal,“ prozradil.

Ve druhém utkání skupiny C Kodaň porazila Bordeaux, a právě dánský celek sešívané čeká v dalším kole. „Hraje se šest utkání a všechna jsou klíčová. I kdybychom v Kodani uspěli, není rozhodnuto. Bude to ale hodně důležitý ukazatel pro vývoj ve skupině. Pak se stejně bude hrát ještě o devět bodů,“ dodal Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články