Potřebovali jsme předvést dobrý výkon a bodovat | SK Slavia Praha
Více

Potřebovali jsme předvést dobrý výkon a bodovat

Slavia si po návratu z Ruska spravila chuť výhrou 4:1 nad Příbramí, trenéra přesto trápí produktivita. „Kdybychom sestříhali, co jsme za poslední dobu neproměnili, bylo by to na celovečerní film,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Jsme spokojení s bodovým ziskem a také s tím, že jsme zvládli po dvou porážkách, hlavně po té v Ostravě. Potřebovali jsme předvést dobrý výkon a bodovat. Na druhou stranu to nebylo bezchybné. Udělali jsme hodně nevynucených chyb, měli jsme vlažnější začátek, nechali si dát vyrovnávací gól a bylo tam opět neskutečné neproměňování šancí, které se nás drží,“ vyjmenovával trenér Jindřich Trpišovský.

„Pochvala pro Příbram, oba týmy chtěly hrát fotbal. Hráli hodně aktivně, nahoře, napadali, hodně nás trápili, dokud jsme je neunavili kombinací a vznikla tam okénka. Byla to náročná první půle. Zápas se lámal při krásné akci na 2:1. Klobouk dolů, že Příbram chtěla pořád hrát aktivně, naopak jsem strašně zklamaný, že z těch šancí dáme jeden gól. Mohlo to být klidně 7:3 a víc. Kdybychom sestříhali, co jsme za poslední dobu neproměnili, bylo by to na celovečerní film,“ trápí produktivita trenéra sešívaných.

Proti Příbrami nastoupil na hrotu její odchovanec Jan Matoušek. „Líbil se mi hodně, má ještě rezervy při hře zády k bráně soupeře, tam ještě rezervy jsou. Na hrotu moc zápasů neodehrál, hodně spolu sedíme u videa. Když se rozběhne, je nadlidský výkon ho chytat, má drajv, měl spoustu náběhů. Jsem zvědavý na jeho fitness data. Škoda, že nemá bod, jako hrotový hráč by ho měl mít. Jinak podal výborný výkon,“ chválil ho trenér.

A i nadále ho vidí spíš na pozici hrotového útočníka. „V systému, jakým hrajeme, nám nahrazuje práci Standy Tecla, může hrát i křídlo, ale je jednodušší, když hraje jednu ze tří horních pozicí. Potřebujeme rychlostně vybavené hráče, kteří chodí za obranu. Většinou hrajeme do plných a desítka má jiné úkoly. Jeho budoucnost ve fotbale je na ofsajd lajně, buď samotná devítka nebo ve dvojici útočníků,“ říká trenér Trpišovský.

Proti Středočechům se prosadili ne tak častí střelci. „Jsem hodně rád, že se prosadili. Bořil je specialista na Příbram, hodně jsme váhali, zda dát do utkání jeho nebo Zeleného. Zelený si to svými výkony zasloužil, ale chtěli jsme zachovat souhru Bořila a Zmrhala. Na druhé straně pak nastoupil Frydrych. Chtěli jsme mít co nejvyšší mužstvo pro standardní situace, ale on dal nakonec krásný gól ze hry. Branka pomohla i Balutovi, jeho výkon po ní šel hodně nahoru,“ těšilo trenéra.

Slavia má za sebou náročný program, což ovlivnilo i rozhodování ohledně změn v základní sestavě. „Náš styl je hodně náročný, zvažovali jsme řadu změn. Na Míšovi (Ngadeuovi) bylo na konci vidět, že tahá nohy. Když podržíte co nejvíc hráčů v sestavě, budou fungovat automatismy, nebo vsadíte na více změn – bude víc energie, ale horší sehranost. Provedli jsme nakonec jen tři změny, rozhodli jsme se zachovat jednu stranu. Hušbauer měl problémy se zády, hrál pod tlumícími prostředky, ani Zmrhal a Ngadeu, nehráli zdraví. Chtěli jsme využít toho, že hráči o sobě vědí, mají herní sebevědomí a udrží se na míči,“ dodal.

Tým teď čeká reprezentační přestávka a prostor doléčit zranění. „Pevně doufáme, že se někdo uzdraví. Udělalo se pro to hodně, péče je maximální, máme skvělé zázemí, nové přístroje. Brzy se snad připojí Jugas, který jde už v pondělí hrát za juniorku. Simon Deli už je stoprocentní, stejně jako Olayinka, který také nastoupí kvůli vytížení za juniorku. Hromada jde od pondělí do plného tréninku, Tecl trénuje individuálně bez míče a možná bude připraven už na Liberec,“ vyjmenovával trenér

Horší je stav kapitána. „Milan Škoda má zlomeninu, která chce vždy tak šest týdnů na zahojení. Teď končí čtvrtý. Mick van Buren už začal běhat, Alvir bude celý podzim mimo. Pokorný má problém s lýtkovým svalem,“ doplňuje ke zbytku marodky.

Jak celkově hodnotí poslední herní úsek? „Byli bychom hrozně spokojení, kdybychom neprohráli v Ostravě a nedostali gól v Petrohradu. Zvládli jsme naopak utkání s Bordeaux. Zaváhání v Ostravě nás bude ještě hodně mrzet. Asi dvacetkrát jsme byli sami před gólmanem a jestli jsme proměnili jednu šanci… Na gól jich potřebujeme tak sedm. I to byl důvod, proč jsme to nezvládli v Petrohradu,“ dodává.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články