Jediné pozitivum jsou tři body | SK Slavia Praha
Více

Jediné pozitivum jsou tři body

„Největší spokojenost je s tím, že jsme to zvládli tříbodově. V Liberci to vždy stojí hodně sil i koncentrace a hodně to bolí," říká k cenné výhře trenér Trpišovský.

Slavia si po třech a půl letech veze konečně z Liberce ligové vítězství. „To je asi jediné pozitivní, co můžeme říct, protože jsme paradoxně nejlepší fotbal hráli, když to bylo jedenáct na jedenáct. Hrálo se ve velkém tempu, byli jsme aktivní a bylo se na co dívat. Dostali jsme se do vedení, ale paradoxně, když šli domácí do deseti, naše hra se postupem času zhoršovala. Místo toho, abychom přidali druhý gól, ztráceli jsme některé míče a opětovně neproměnili vyložené šance,“ komentoval trenér Jindřich Trpišovský utkání dvanáctého kola.

Liberec nedal sešívaným nic zadarmo. „Domácí hráli velice náročně až do poslední minuty, stal se z toho takový boj muže proti muži. Nepřidali jsme druhou branku, takže to byly nervy až do konce. Jsou to strašně cenné body do tabulky, i v kontextu toho, že domácí se zlepšují a jsou nahoře v ofenzivních statistikách. Věděl jsem, že to bude těžké utkání, což se potvrdilo,“ dodal Jindřich Trpišovský.

Stejně jako proti Baníku hráli sešívaní proti deseti a oslabený domácí tým houževnatě vzdoroval. „V mužstvu je tu pořád ještě sedm hráčů, které jsem přivedl, takže vím, co dokážou. Dokázali jsme spolu v devíti srovnat zápas se Spartou na 1:1. Věděl jsem, že pokud nepřidáme druhý gól, bude to hodně složité. Dohodli jsme se, že musíme být dál aktivní. Neproměnili jsme své šance, měli jsme třeba iks přečíslení, ze kterých byl pak brejk soupeře. Domácí neměli co ztratit, o to víc byli odvážnější na hřišti, zatímco nám ztuhli nohy,“ popisoval.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, přišla dvě břevna, ale konec byl nervózní, může se stát cokoliv, může propadnout míč… Speciálně Breite se Ševčíkem ukázali, že jsou velcí pracanti, dokázali ve dvou oběhat celý střed hřiště. Věděli jsme, že jsme takhle ztratili utkání v Ostravě, to pak hlavně nechcete udělat chybu. Bylo to skvělým výkonem domácích a naší nekvalitou v útočné fázi,“ vyjmenovával, proč Slavia nepřidala druhou branku.

„V první půli jsme si víc věřili a dovolili výborné věci v ofenzivě. Pak už s postupem času uděláte chyby, jsou tam nějaké nebezpečné momenty a vy nechcete připustit další. Hrajete jednodušeji a je to o odražených míčích, kterých měli hodně. Já si stále myslím, že to bylo o druhém gólu, který jsme měli dát z vytvořených příležitosti. Kdybychom si šance nevytvořili, to by byla katastrofa. I když jdeme sami na gólmana a gól nedáme. Pak jsou šance houby platné,“ mrzí trenéra.

O poločase střídal Ibrahim Traoré a do hry přišel Muris Mešanovič. „Motivy byly celkem tři, ve středu byl Souček s Traorém – oba na žlutých kartách. Po zákroku z páté minuty měl problém s kolenními vazy, takže tu byl i zdravotní problém. Třetí záměr byl, že jsme se chtěli udržet víc na míči, chyběl klasický útočník ve vápně. Volili jsme variantu dát druhý gól, zklidnit hru. Někoho jsme museli vytáhnout, Baluta hrál výborně, takže to byl taktický záměr, abychom byli nebezpečnější dopředu a měli víc ofenzivních hráčů,“ objasňoval trenér.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články