Velmi dobrý výkon s těžkým soupeřem | SK Slavia Praha
Více

Velmi dobrý výkon s těžkým soupeřem

Slavia porazila doma Zlín 3:1 a trenér Jindřich Trpišovský se netajil svou spokojeností jak s tříbodovým ziskem, tak s předvedenou hrou.

„Po dlouhé době jsem maximálně spokojený. V rychlém sledu utkání a s pro nás dlouhodobě těžkým soupeřem jsme zápas zvládli jak výsledkově, tak i výborně herně, a to i přes komplikaci toho vstřeleného gólu. Byl to z naší strany velmi dobrý výkon,“ pochvaloval si trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia doma konečně proti Zlínu naplno bodovala. „Dokázali jsme otočit utkání, i když Zlín potvrdil svou herní nepříjemnost. Do defenzivy zapojují hodně hráčů, neustále hrajete do bloku, mají vepředu dva nepříjemné útočníky. Bylo to nesmírně těžké utkání. Dali jsme tři góly, neproměnili jsme ale zase spoustu šancí. Mohl být daleko dřív klid. Chtěl bych poděkovat divákům, že jich přišlo tolik, i když se hraje tak často. Ve čtvrtek bylo vyprodáno, a i tentokrát dokázali vytvořit atmosféru, pro hlavu hráče je to důležité, že to není míň důležitý zápas než ve čtvrtek. Jsem rád, že jsme i přes absence a náročný program utkání zvládli,“ dodal.

Jeho tým teď vede ligu o dva body – rival z Plzně pouze remizoval. „Pro nás se tím nic nemění, měli jsme vypnutou televizi a soustředili se. Máme svoji motivaci, chceme doma vyhrát a odvděčit se lidem, co přijdou,“ zdůrazňuje trenér.

Základní část ligy dospěla do své poloviny. Co trenéra potěšilo a co naopak? „Naštvalo mě utkání v Ostravě, kde nás domácí ubojovali a prohráli jsme. S Jabloncem byla zasloužené porážka, hráli výborně a neměli jsme nárok. Shrnul bych to – křivda v Kyjevě a utkání v Ostravě. Plus zranění našich hráčů, zlomená noha Micka van Burena, zranění Standy Tecla… to je horší než porážky,“ mrzí ho zdravotní komplikace. „Plusy jsou naopak vítězství v Kodani a první zápas s Bordeaux. V lize si vážíme všeho, každé vítězství je důležité,“ bilancuje.

První gól Miroslava Stocha padl ze secvičené standardní situace, kterou rozehrávalo více hráčů. Ve čtvrtek proti Kodani pak pouze slovenský záložník. „Vyčítali jsme hráčům, že u míče nebyl levák a pravák. Andersen se mohl soustředit na praváka a hlídat si svou stranu. Byl apel na to, aby tam byli dva hráči a přeběh jednoho. Změní se tím postavení gólmana aspoň o krok a případně i postavení zdi,“ říká Jindřich Trpišovský.

Na hrotu dostal opět šanci Olayinka. „V posledních třech zápasech vždycky patřil k nejlepším hráčům, váže na sebe obránce, je neustále v pohybu a zaměstnává soupeře,“ vysvětluje trenér.

V základu naopak scházel Jan Matoušek. „Maty hrál dobře v Kodani, s Duklou se mu zápas tolik nepovedl. V takhle širokém kádru pak je někdy těžké tu šanci zase chytit. Na lavičce byl Mešanovič, kterému se v sobotu narodilo dítě, byl tam Škoda... Potřebujeme od hráčů stoprocentní nasazení a výkony. Někdy to u Matyho bylo i typologií zápasu, když Zlín hraje hodně nízko na tři stopery, ten hráč si svou nejsilnější zbraní nemá kam naběhnout. Věřím, že tu šanci dostane i na jiných postech, třeba na křídelní pozici. Nastoupí určitě v pátek a uvidí se, co bude dál. Myslím, že v podzimní části do toho ještě výrazně promluví,“ má jasno trenér.

Začíná reprezentační přestávka, ve které Slavii čeká MOL Cup s Chrudimí a léčení marodů. „Ondřej Kolář má problém se zády, občas ho to trápí. Píchlo ho v nich v sobotu při tréninku, je to problém s plotýnkou. Pokud bude dobře rehabilitovat, je šance, že bude po repre pauze k dispozici. Naším úkolem je hlavně vyléčit zraněné hráče, máme jich asi deset na marodce a čtyři až pět hráčů, co hráli proti Zlínu, nebylo v pořádku, třeba Zmrhal. Čekáme také na donominace, ještě někdo může odjet na reprezentační sraz. V pondělí máme volno, v pátek nás čeká Chrudim, přes víkend dostanou hráči volno a pak se budeme připravovat na Karvinou,“ předestřel plán na následující dny.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články