Miroslav Stoch prodloužil smlouvu do roku 2022! | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Stoch prodloužil smlouvu do roku 2022!

Nejlepší střelec Slavie v letošní sezoně Miroslav Stoch podepsal s klubem nový tříletý kontrakt. Ten slovenskému záložníkovi vyprší až v červnu 2022.

„Pocity jsou skvělé, prodloužení smlouvy vnímám jako odměnu za práci, kterou jsem tu odvedl. Podpisem jsem dal najevo, že se mi ve Slavii líbí a jsem tu moc spokojený,“ uvedl pro náš web bezprostředně po podpisu nového kontraktu Miroslav Stoch.

„Miroslav Stoch je jedním z nejlepších střelců naší ligy a velkou osobností Slavie. Jsem rád, že jsme podepsali prodloužení o tři roky. Miňo se s námi bude účastnit jak bojů o mistrovský titul a doufám, že i o Ligu mistrů, tak i o další úspěchy v pohárech," pronesl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Radost z nové smlouvy má devítigólový střelec Slavie i vzhledem ke všem lidem, kteří se na ní podíleli. „Můj manažer a celá Slavia v čele s panem Tvrdíkem, my všichni jsme se do toho pustili a jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ pochvaluje si krajní středopolař.

Cíle s novou smlouvou jsou jasné. „Krátkodobý je samozřejmě se pokusit zakončit podzim na prvním místě v tabulce a postoupit v Evropské lize do jara. Cíl celé Slavie pak je v letošní sezoně zisk titulu, to nás ale čeká ještě dlouhá cesta,“ dodal opět slovenský reprezentant.

Devět ligových gólů a k tomu tři asistence – Miroslav Stoch táhne letošní podzim ofenzivu sešívaných. Z posledních šesti zápasů vyšel střelecky naprázdno pouze jednou. Po svém příchodu na podzim 2017 se postupně propracoval mezi opory základní jedenáctky a také v aktuální sezoně je pro červenobílé klíčovým hráčem.

„Je teď jedním z nejdůležitějších článků. Jsem rád, že svou formu potvrzuje. Co ho znám, je v nejlepším rozpoložení, je to absolutně komplexní hráč, nebezpečný při zakládání útoku i v jejich konečné fázi. Bere si míč v pozicích, kdy by si jiný netroufl,“ chválí Stocha trenér Jindřich Trpišovský.

Devětadvacetiletý záložník se také letos vrátil do dresu slovenské reprezentace, za níž nastoupil na hřišti Sinobo Stadium v československém derby.

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články