V sobotu od 19:00 na Dukle | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 19:00 na Dukle

27. kolo domácí ligy odehrají sešívaní v sobotu 6. 4. od 19:00 na Julisce proti tamní Dukle Praha.

Co od zápasu očekává asistent trenéra Jaroslav Köstl? „Očekáváme povedený výkon a zisk tří bodů. To je jednoznačné. Soupeř hraje v trochu atypickém rozestavení, takže se na něj budeme důkladně připravovat, stejně jako na každého soupeře. Stěžejní bude, jak do zápasu vstoupíme. Dukla je soupeř, který hraje ve spodní části tabulky, hraje o holý život. Není to nic příjemného, upínáte se ke každému zápasu. Určitě nás nečeká nic lehkého,“ tuší před sobotním utkáním Jaroslav Köstl.

Po zranění se v posledním pohárovém utkání vrátil do hry Petr Ševčík: „Čekám, že na soupeře vletíme. Budeme chtít odčinit zaváhání z utkání s Libercem. Od Dukly očekávám, že bude víceméně bránit a my budeme ti, kdo bude dominovat na míči a budeme je tlačit k bráně. Musíme každý zápas hrát na maximum, oni nemají co ztratit. Nikdo od nich nebude moc čekat, v tom to budou mít oni jednodušší. Nic to ale pro nás nemění,“ řekl navrátilec Petr Ševčík.

Podobné očekávání má také obránce Jaroslav Zelený: „Dukla hraje v každém zápase o bytí a nebytí. I když jsou poslední, tak to určitě nebude nic lehkého. Nikdo nechce být na posledním místě a spadnout do druhé ligy. Všichni budeme chtít vyhrát a dostat se na vítěznou vlnu. Věřím, že dorazí slávistický kotel ve velkém počtu a udělá tam dobrou atmosféru,“ těší se na podporu fanoušků Jaroslav Zelený.

Jaroslav Köstl se těší také na podporu fanoušků: „Vzpomínám si na jedno z poslední utkání loňské sezoně, kdy jsme hráli na Dukle. Bylo krásné počasí, vyhráli jsme 2:0. Kluci dávali hezké góly, jak Honza Sýkora, rak Miňo Stoch. Doufám, že na tento výkon navážeme a že na to také naváží naše fanoušci, sektor je tam vždycky plný. Podpora je znát, obzvláště na takovém stadionu, kde je atletická dráha. Budeme podporu hodně potřebovat a hrozně si vážíme každého fanouška, který na nás přijde,“ říká Jaroslav Köstl.

Slávii se také vyprázdnila marodka: „Nikdo nám nebude do utkání scházet, zapojil se teď i Petr Ševčík. Ten je už taky v tréninkovém procesu, hrál také část zápasu s Karvinou. Kromě Standy Tecla a Kuby Hromady jdeme do zápasu kompletní. Je to strašně důležité, že hráči mají v náročném programu šanci si odpočinout od zápasu. Máme na každý post neméně kvalitní hráče, kteří čekají na svou šanci. Je to pro trenéry obrovská výhoda,“ uzavřel asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články