Ženy Slavie si poradily s Plzní | SK Slavia Praha
Více

Ženy Slavie si poradily s Plzní

Po reprezentační přestávce přivítaly slávistky v Edenu Plzeň a bez problémů vyhrály 6:1. Dvě branky vstřelila Černá, poprvé se prosadila Hasanbegovičová.

Od úvodu měly slávistky převahu, ale do vážnějších možností se nedostávaly. Chyběl tomu rychlejší pohyb a moment překvapení. A když to nešlo ze hry, pomohly standardní situace. V 17. minutě zahrála přímý kop Svitková a Hasanbegovičová v jasné pozici trefila jen brankářku. Po dvou minutách se po rohu odrazil míč k Bartovičové a nepříliš prudká střela se dostala až do sítě. Pak byla blízko skórování Černá, ale po dlouhém pasu Bartoňové netrefila přesněji a míč šel do náruče brankářky. Ve 22. minutě Svitková vysunula Divišivou, její střelu brankářka vyrazila a pohotová Černá už neměla s dorážkou problém. Jednou zahrozila i Plzeň, Mášové však Votíková zmenšila úhel a pouze jí trefila. Slávistka Černá pak ještě střílela, ale nakonec z toho byl roh, po němž se hlavou prosadila Hasanbegovičová.

Druhý poločas se prostřídalo, ale branky přišly velice rychle. Ve 48. minutě Černá ze strany poslala míč na Divišovou a její křižná střela skončila v brance. V 56. minutě naopak centrovala Divišová a téměř z brankové čáry hlavičkovala do branky Černá. Slavia pak trochu polevila, ale měla zápas pod kontrolou. Ale Plzeň si nakonec vytvořila šance, střelecký pokus Šlajsové Votíková zneškodnila. V 82. minutě čestný úspěch po rohu zaznamenala Markelová. V závěru pak ještě přidala další branku Jarchovská.

„Po minulém zápase jsme chtěly předvést lepší výkon a vstřelit více branek. Dnes jsme byly důraznější a více jsme se snažily,“ řekla Franny Černá. Jak se jí zatím v klubu líbí? „Ve Slavii se mi líbí, tým je skvělý. Je to dobrý klub a já jsem šťastná, že tu můžu být. Těším se na další zápasy, které přijdou,“ doplnila. „Jsou tu lepší hráčky než na univerzitě, takže mě těší, že se můžu zlepšovat,“ doplnila.

Slavia – Plzeň 6:1 (3:0)
Slavia: Votíková – Bartoňová, Sedláčková (46. Dědinová), Hasanbegovičová, Sjömanová – Divišová (77. Chlastáková), K. Dubcová, Bartovičová, Svitková (46. Szewieczková), Černá (69. Jarchovská) – Herndonová (62. Veselá)
Branky: 22. a 56. Černá, 19. Bartovičová, 36. Hasanbegovičová, 48. Divišová, 89. Jarchovská – 82. Markelová

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články