V sobotu od 20:00 venku proti Liberci | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 20:00 venku proti Liberci

V prvním kole nadstavbové části FORTUNA:LIGY zavítá Slavie na půdu Slovanu Liberec.

„Bude to hodně podobné dvěma zápasům, které jsme už v Liberci odehráli, i tomu poslednímu vzájemnému, který se hrál v Edenu. Čekám hodně běžecky náročný zápas. Liberec hraje pořád stejně, aktivně presuje, nešetří krokem a hraje s vysoko postavenou obranou. Spoléhají se na rychlé hráče, určitě nás budou chtít potrestat z případných protiútoků. Očekávám stejné zápasy, jaké jsme s nimi odehráli doposud, to znamená málo místa na hřišti, hodně běhání, napadání a hodně osobních soubojů,” říká o prvním utkání nadstavbové části trenér Jindřich Trpišovský.

Podobná očekávání má i obránce Vladimír Coufal, který stejně jako Jindřich Trpišovský na severu Čech několik let působil. „Bude to nesmírně těžký zápas, Liberec je v domácím prostředí silný, běhavý a agresivní soupeř. Sám jsem tam hrál a vím, že když nás čekaly zápasy proti velkým týmům, vždy se to nahecovalo týden předem. Navíc přijdou lidi, mělo by být vyprodáno,” říká sešívaný bek a doufá, že na stadion U Nisy dorazí velký počet sešívaných příznivců. „My doufáme v podporu našich fanoušků, protože nás čeká skutečně náročný zápas a budeme potřebovat každého z nich, aby nás podpořil. Doma je Liberec hodně silný, hraje agresivně, těží z toho, co jsme tam hráli za trenéra Trpišovského. Praktikuje běhavý fotbal s vysokým presingem a vysoko postavenou obranou. Bude to nesmírně těžké utkání, které musíme zvládnout,” ví Vladimír Coufal.

Ve velkou podporu slávistů věří i trenér Jindřich Trpišovský. „Doufám, že fanoušků přijede hodně! Protože jsme v Liberci působili, víme, jak velkou výhodou je pro ně domácí prostředí. Jsou v něm hodně silní, lidé jim pomáhají. Na druhou stranu, když se nám tam v posledním zápase podařilo vyhrát, přijelo hodně slávistů, v podstatě byla plná západní tribuna, a to nám dost pomohlo,” vzpomíná trenér sešívaných. „Atmosféra utkání jako takového tam hodně rozhoduje a pro nás je to spolu s domácím zápasem proti Plzni klíčový zápas v nadstavbě. Bude to nesmírně náročné utkání, moc týmů v Liberci body dělat nebude, jedná se o pro nás důležitý vstup do nadstavby. Na druhou stranu všude, kde s námi byli fanoušci ve velkém počtu, jsme vždy dokázali zápas zvládnout. Podpora je pro nás hodně důležitá, jsme na ni zvyklí. I my chceme udělat vše pro to, aby do Liberce dorazilo co nejvíce lidí a věřím tomu, že budeme mít v podstatě domácí prostředí,” je přesvědčen Jindřich Trpišovský.

„Poslední dva roky tam fanoušci jezdí ve vysokém počtu, za což jsem rád. Když jsem byl ještě v Liberci, šel jsem se rozcvičit a celá tribuna byla slávistická, to bylo hezké,” přidává Vladimír Coufal, který se spoluhráči zaplatil sešívaným příznivcům dopravu na utkání. „Fanoušci dodají utkání fantastickou atmosféru a už tak vyhecovaný zápas dostane ještě větší šmrnc. Musíme utkání zvládnout a doufat, že Jablonec uhraje něco v Plzni,” dodává pravý bek Slavie.

Sešívané proti Liberci čeká jedno z klíčových střetnutí sezony, pokud na severu Čech zvítězí, udělají významný krok k zisku titulu. „Utkání na začátku nadstavby budou hodně rozhodovat, čeká nás venkovní zápas proti Liberci a pak domácí utkání s Plzní. Bude se to hodně odvíjet od toho prvního zápasu. Kdo ho zvládne, bude mít do zbytku nadstavby určitou psychickou výhodu, tým se uklidní a půjde v lepším rozpoložení do zbylých čtyřech utkání,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články