Výkon postrádal kvalitu ve finální fázi | SK Slavia Praha
Více

Výkon postrádal kvalitu ve finální fázi

Slavia odjíždí z Liberce jen s remízou. „Je to komplikace přímo úměrná tomu, že jsme ztratili dva body. Do konce jsou čtyři kola a víme, co nás čeká za zápasy. Je to první boj z pěti,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Výsledek nemohl skončit jinak, jestli se nepletu, nebyla ani jedna střela na bránu. Zápas nabídl hodně běhání, soubojů, hodně boje o odražené míče. Bohužel postrádal kvalitu ve finální fázi, týmy se strašně těžko dostávaly do zakončení a obecně do finální fáze, pokud jsme se tam dostali my, nevytvořili jsme si dobrou palebnou pozici nebo jsme o ten míč přišli. Bohužel z toho rezultuje bezbranková remíza, která je pro nás ztráta. Chtěli jsme tu vyhrát, ale to bychom si potřebovali vytvořit gólové šance, což se bohužel nestalo. Remíza je tak asi zasloužená. Druhý poločas jsme si sice kombinační hrou vytvořili trochu tlak, Liberec toho měl plné zuby, k větší šanci to ale nevedlo,“ mrzel výsledek trenéra Jindřicha Trpišovského.

Slavia tak na úvod finále FORTUNA:LIGY získala pouze bod. „Je to komplikace přímo úměrná tomu, že jsme ztratili dva body. Hrajeme v nadstavbě tři zápasy doma a dva venku. Víme, že musíme minimálně jeden venkovní zápas vyhrát a v Liberci se nám to nepodařilo. Do konce jsou čtyři kola a víme, co nás čeká za zápasy. Je to první boj z pěti, samozřejmě je to pro nás ztráta dvou bodů,“ uvědomuje si.

Slavia Liberec opět nedokázala porazit. „Nedokážeme se proti nim prosadit střelecky. Tentokrát neměli žádnou šanci, minule nám dali jeden gól po standardce. Zápasy s nimi jsou těžké, je tu spoustu hráčů, které jsme přivedli a trénovali. Mají stejný styl, nešetří krokem, dělají minimum chyb v defenzivě. Dobře se zajišťují a přesouvají. Od doby, co jsme odešli, nabízejí zápasy minimum gólů, daří se nám je nepouštět do šancí, na druhou stranu se proti nim velice těžko prosazujeme. Je to dané typologií mužstva, jim to s námi vyhovuje. V čem jsme silní my, v tom jsou oni silní do defenzivy. Neměli jsme vytrvalý tlak ani standardky, kterými bychom si mohli pomoct,“ vysvětluje Jindřich Trpišovský.

Potřetí za sebou nastoupil na hrotu Mick van Buren. „Pracuje velice dobře, byť v Liberci to byl nejmíň výrazný výkon z těch tří. Na druhou stranu jsme se nedostali do naší typické hry, na hřišti bylo všude málo prostoru, soupeř nám nedovolil žádné přečíslení a dobře se přesouval. Mick to měl těžké, protože neměl podporu týmu, ale ty předcházející dva zápasy odehrál skvěle. I zde měl spoustu náběhů, ale nedostal žádný dobrý balon do prostoru, kde je silný. Potřebujeme, aby zlepšil svou produktivitu, ale jsme s ním spokojení,“ dodává trenér.

Z lavičky naopak naskočil až v průběhu utkání Miroslav Stoch. „Je zdravý, normálně trénuje. Aktuální sestava hrála předchozí zápasy velice dobře, očekávali jsme takový průběh zápasu, jaký byl. Miňo umí velice dobře vstupovat do zápasů a může být právě tím žolíkem. Potvrdil to i v Liberci, byl silný v situacích kolem pokutového území. Je to jen o tom, že hráči na těchto postech ať je to Olayinka nebo Masopust a spol hrají velice dobře,“ objasňoval.

Trenér také na konci soutěže změnil image a nechává si narůst vousy. „Je to zvyk realizačního týmu, držím to s nimi. Není to nic příjemného ani hezkého, ale musím to vydržet,“ přiznává Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články