Výhra slávistek na úvod přípravy! | SK Slavia Praha
Více

Výhra slávistek na úvod přípravy!

Fotbalistky Slavie vyhrály první přípravný zápas nad St.Pölten Spratzen vysoko 6:0. Dvakrát se prosadila Khýrová a Kožárová.

Zápas se hrál na 3x30 minut. Do samého úvodu naskočily obě posily Khýrová a Žemberyová a také navrátivší se hráčky z hostování Kožárová s Necidovou. V sestavě se objevily i hráčky na testech, švédka Persson a ukrajinka Kravets. Na hřišti v Českých Budějovicích měla první větší šanci Divišová. Vedoucí branku však vstřelila ve 23. minutě Svitková do prázdné branky po akci Divišov a Kožárové. Ve druhé třetině se z penalty prosadila po faulu na Veselou podruhé Svitková. Pak se předvedla i slávistická brankářka proti střele Zver. V 68. minutě po přihrávce Veselé poprvé ve slávistickém dresu skórovala Khýrová. Penaltu proti Slavii navíc vychytala Lukášová. Ve zbývajícím čase se ještě prosadila Szewieczková, Kožárová a podruhé Khýrová. 

„Zápas se hrál netypicky na třetiny, ve kterých trenér zkoušel různé hračky na různých postech. Myslím, že jsme se s prvním zápasem popasovaly velmi dobře. Dokázaly jsme tréninkové věci přenést do zápasu a vytvořit si spoustu brankových příležitostí. V defenzívě máme pořád co zlepšovat. Dnes nás jistým výkonem v bráně držela brankářka Olivie Lukášová, která vychytala i penaltu. Celkově hodnotím dnešní zápas pozitivně a z týmu mám dobrý pocit. Věřím, že když budeme dál poctivě pracovat v tréninku, budeme hrát pěkný kombinační fotbal, který bude bavit nás i diváky,“ řekla po zápase Aneta Dědinová

Premiéru ve slávistickém dresu si také odbyla Michaela Khýrová. „Myslím si, že jsme podaly týmový výkon, který byl odměněn výsledkem. Musíme ale makat pořad dál. První gól jsem dala po centru Denisy Veselé, centrovaný míč mi pustila Tereza Kožárová a já už jen zakončila pod břevno. Druhý gól jsem dala po dorážce z rohu. Jelikož to byl první zápas v novém týmu, byla jsem docela nervózní, tým mi ale pomohl a když se mi něco nepovedlo, tak mě podpořil. Příště musím být více klidnější na míči,“ uvedla.

27.7. 15:00 SK Slavia Praha - Wfl Wolsburg ( Německo, Halle)

3.8. 15:00 SK Slavia Praha - Ferencvárosi TC ( Eden)

SK Slavia Praha - St.Pölten Spratzen

Branky: 23´40´Svitková, 68´ 84´Khýrová, 76´Szewieczková, 80´ Kožárová

1. Lukášová,Dědinová,Necidová,Pincová,Khýrová,Svitková,Bartovičová,Szewieczková,Divišová,Kožárová,Žemberyová

2. Lukášová,Jarchovská,Kravets,Sedláčková,Hladíková,Divišová,Persson,Svitková,Pincová,Černá,Veselá

3. Lukášová,Sedláčková,Bartovičová,Kravets,Dědinová,Veselá,Černá,Persson,Khýrová,Szewieczková,Kožárová

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články