Petra Divišová: Budeme bojovat i v odvetě! | SK Slavia Praha
Více

Petra Divišová: Budeme bojovat i v odvetě!

Slávistické fotbalistky čeká ve čtvrtek další těžký úkol – v UEFA Lize mistryň podruhé poměří síly s londýnským Arsenalem. Záložnice Petra Divišová věří, že v odvetě se svými spoluhráčkami dokáží zabojovat a být profesionálnímu anglickému týmu nepříjemným soupeřem.

Jaký čekáte v odvetě průběh zápasu? 

„Všichni jsme mohli vidět už v prvním utkáni, jak silný tým proti nám stojí. Průběh tedy očekávám podobný, hráčky Arsenalu znovu předvedou své nadstandardní individuální dovednosti, budou držet míč, rychle vyrážet do protiútoku a rychle a dobře řešit své šance. V tom je jejich síla, kterou musíme všemi svými schopnostmi a bojovností zkusit eliminovat.“ 

Co se musí oproti prvnímu zapasu zlepšit, aby na konci svítil na ukazateli skóre lepší výsledek?

 „Nesmíme se bát kombinovat a držet víc míč. Hrát co nejpřesněji a vyvarovat se chyb. Je to také hodně o našem sebevědomí. V závěru prvního zápasu jsme si ale dokázaly, že se jim dokážeme vyrovnat. Musíme bojovat a ukázat jim, že taky něco dovedeme.“ 

Nebude hrát Mia Perssoonová, jak těžké ji bude nahradit? 

„Absence Mii bude na hřišti samozřejmě znát, myslím si, že to v našich posledních zápasech byla hráčka s prokazatelně nejlepší formou. Musíme zabojovat za ni a její úkoly splnit stejně dobře. Povzbuzením může být návrat Terky Kožárové do sestavy, ta je pro nás v útočné fázi nepostradatelná. Umí si zakrýt míč, udržet ho vepředu a má také výbornou volbu místa před brankou.“ 

Co byste ve čtvrtek večer chtěly dokázat ve chvíli, kdy už je asi nereálné mluvit o postupu? 

„Chceme se prezentovat minimálně hrou, která nás zdobila v druhém poločase, vyvarovat se chyb, být odvážní. Určitě jsme do Londýna nepřijeli s myšlenkou, že je vše ztraceno a musí se to jenom dohrát. Budeme bojovat o co nejlepší výsledek tak, jak to má být vždy, když nastoupí Slavia“!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články