Čeká nás zkouška ohněm, ví trenér | SK Slavia Praha
Více

Čeká nás zkouška ohněm, ví trenér

Sešívané v úterý v podvečer čeká čtvrtý zápas skupiny F Ligy mistrů na hřišti Barcelony. „Nejdůležitější bude kvalita a odvaha na míči," říká Jindřich Trpišovský.

„Děláme vše proto, abychom se v úterý prezentovali stejně jako vždy. V zápase stojí dvě armády proti sobě, je to i o tom, co vám soupeř dovolí a k čemu ho donutíte. Otázka je, jak se vyrovnáme s kvalitou soupeře a prostředím. Budeme se chtít držet toho, co je nám vlastní, zítra projdeme zkouškou ohněm, jsme plně odhodlaní udělat maximum a prezentovat se stejně jako doma. Hodně bude záležet na vstupu do utkání, a jestli si dovolíme to, co jsme předvedli v zápase v Edenu,“ říká před utkáním v Barceloně trenér Jindřich Trpišovský.

Domácím bude v utkání scházet zraněný útočník Luis Suárez, jedna z největších hvězd blaugranas. „Jestli je to dobrá zpráva, to uvidíme po zápase. Aktuální zprávy jsou, že by měl být tři týdny mimo. Je to skvělý hráč a je pro nás určitě pozitivní, že bude Barceloně chybět v našem pokutovém území. Je vidět, že mají podobnou fotbalovou krev s Messim, to bude pro soupeře malé minus. Když ale nehraje on, nastoupí Fati nebo Dembélé, což pro nás není žádná loterie. To, že Suárez nenastoupí, znamená jiného dobrého hráče a trochu jinou typologii na hřišti,“ má jasno trenér Slavie.

Barcelona o víkendu překvapivě prohrála v Levante, podle kouče sešívaných však budou domácí o to více chtít proti Slavii uspět. „Pro Barcelonu se jedná o domácí utkání Champions League, žádný velký tým navíc nechce prohrát dvakrát po sobě. Po porážce budou ostražitější a budou ze sebe chtít před svými diváky dostat to nejlepší.“

K případnému úspěchu sešívaných na slavném Camp Nou budou muset slávisté předvést výkon na hranici možností. „Kvalita a odvaha, to jsou dvě věci, které budou nejdůležitější. Mít odvahu na hřišti, brát zápas stejně jako doma a být kvalitní v defenzivní i ofenzivní činnosti. Pokud uděláte systémové nebo individuální chyby v takovém zápase, soupeř to skoro jistě potrestá,“ ví Jindřich Trpišovský.

„Chceme Barceloně fotbalově ublížit a chceme se prezentovat stejně jako v prvním vzájemném zápase. Nikomu nevoní, když je v defenzivě a nemá míč, oba týmy jsou ve vedení ve svých ligách, jsou neradi, když jsou zatlačení do defenzivy. Jsme v prostředí, kde se hraje nejlepší fotbal na světě a my se tu chceme prezentovat kvalitním kombinačním fotbalem,“ říká kouč Slavie.

V hotelu, ve kterém jsou ubytovaní slávisté, přebývá i španělský král Filip IV. a v okolí hotelu tak panují přísná bezpečnostní opatření. „Je to zajímavá zkušenost, tolik bodyguardů jsem snad ještě nikdy neviděl. Zahraničním hráčům, třeba Peterovi Olayinkovi jsme říkali, že je to kvůli nám (smích). Král má ale samozřejmě přednost, při vstupu do hotelu jsem se kvůli prohlídce musel svléknout skoro do naha,“ uzavírá s úsměvem trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články