Kluci to ubránili skvěle. Klobouk dolů | SK Slavia Praha
Více

Kluci to ubránili skvěle. Klobouk dolů

Sešívaní po heroickém výkonu remizovali na Camp Nou s Barcelonou 0:0. „Hráči se vydali fyzicky i psychicky, měli jsme i trochu štěstí," říká Jindřich Trpišovský.

„Domácí předvedli obrovskou kombinační sílu, my jsme ale udělali v zápase maximum. Hráči se vydali fyzicky i psychicky, v některých fázích jsme však tahali za kratší konec a měli jsme i trochu štěstí. V prvním vzájemném utkání jsme podali lepší výkon a prohráli jsme, tentokrát jsme zase byli o něco horší a měli jsme více štěstí. Je to fotbal, tak to bývá a klobouk dolů před hráči, jaký výkon předvedli a jak v některých fázích kvalitně kombinovali a dokázali být velice nebezpeční. Je třeba ale přiznat, že nás často soupeř mačkal jak citron, velká pochvala klukům, že to zvládli ubránit. Chci také pozdravit Davida Hovorku, snad jsme mu udělali výsledkem radost,“ říká po zápase v Barceloně trenér Jindřich Trpišovský.

Slávisté se snažili hrát celý zápas s hodně vysoko postavenou obrannou řadou. „Byl to křest ohněm, není nic těžšího než v takovém prostředí na tak rychlé trávě postoupit podobný zápas. Trochu nás trápila vražedná strana Semedo-Dembélé, Honza Bořil s Peterem Olayinkou se s tím ale dokázali dobře popasovat. Ve druhé půli jsme chtěli soupeře navádět spíše na naší pravou stranu, ne vždy se nám to ale dařilo. Obrovský klobouk dolů před klukama, jak to uběhali. Pochválit musím i Michala Frydrycha, který celý zápas bránil výborně,“ přibližuje trenér sešívaných.

V utkání na Camp Nou měli slávisté několik nadějných protiútoků, nedařilo se jim ale přetavit nadějná přečíslení v ohrožení domácí brány. „Myslím si, že to byla tíhou zápasu a okamžiku. Pro nás a pro naše hráče jsou taková utkání obrovskou zkušeností. V prvním poločase jsme skvěle přepínali dopředu, měli jsme dobré přihrávku za obranu, chodili jsme v pěti nahoru, nedokázali jsme ale dobře řešit finální fázi. Jednou jsme v první půli zazdili akci pět na tři, ve druhém poločase se to opakovalo. Myslím si, že v přechodové fázi jsme podali dobrý výkon, trochu nám ale chybělo rozhodování na posledních dvaceti metrech. Když už jsme to jednou udělali fantasticky a Jan Bořil dal gól, zastavil nás ofsajd,“ říká kouč Slavie.

Remíza v Barceloně je pro sešívané důkazem, že mohou hrát vyrovnané zápasy i s velkými evropskými celky. „Pevně v to doufám, klukům se všichni snažíme vtloukat do hlavy, že když budeme fyzicky a psychicky pracovat, můžeme takovým týmům konkurovat. Neříkám pravidelně je porážet, ale čelit jim se vztyčenou hlavou. Tentokrát jsme měli štěstí, v zápase na hřišti takového týmu se samozřejmě okénka v obraně objeví. V utkání byly pasáže, kdy jsme nebyli soupeře schopní získat balon a zatlačit na soupeřovu rozehrávku. Pokud ale máte správné nastavení hráčů v týmu a samozřejmě i potřebnou kvalitu, dá se i proti tak silným soupeřům hrát,“ ví Jindřich Trpišovský.

Vybojovaný bod na Camp Nou je pro slávisty velkým zážitkem „Je to pro nás velký zážitek, jsou to strašně zvláštní pocity pro nás, hráče i klub. Hráli tu i naši mládežníci, kterým chci pogratulovat ke skvělému výsledku. Celý život se koukám na El Clássica, je to strašně zvláštní pocit pohybovat se prostorách, které roky vídáte v televizi. Je to pro nás velký dar, odměna za roky práce a neskutečně silný zážitek,“ říká trenér Slavie.

Sešívaní zatím ve skupině F získali dva body za remízy z venkovních zápasů. „Vážím si obou výsledků, z obou zápasů máme bod. Jak říkáte, v prvním venkovním zápase byl výkon o chlup kvalitnější než tady, na Interu jsme byli klidnější s míčem a nebezpečnější. V obou utkáních proti nám stála obrovská kvalita, měli jsme nejprve obrovskou smůlu, a nyní zase velké štěstí. Vážím si toho, že jsme neprohráli ani na San Siru, ani na Camp Nou,“ říká kouč sešívaných.

Pokud sešívaní chtějí myslet na postup ze skupiny, musí ve zbývajících dvou utkáních bodovat. „Budeme se upínat ke každému zápasu, klíčový pro nás bude domácí duel s Interem. Abychom mohli myslet na postup, musíme nějaký zápas vyhrát. Chceme využít domácí prostředí a zvládnout to. Utkání s Interem rozhodne,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články