V sobotu od 17:00 venku proti Olomouci | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 17:00 venku proti Olomouci

Během sobotního podvečera odehraje Slavia 17. kolo FORTUNA:LIGY, od 17:00 vyzve na Andrově stadionu domácí Olomouc.

Olomouc je aktuálně v tabulce s devatenácti body na 10. místě. Od začátku sezony si navíc zvyká na nového trenéra „Tým je ale dlouho pohromadě. Takže svým způsobem to mužstvo navázalo na práci, která tam už byla odváděná. A celkově Olomouc a její hráči vždycky byli techničtí, dobře cítí fotbal a snaží se ho hrát rychle a technicky. Nikdy to nebyla žádná nakopávaná. V tom pokračují i teď,“ míní asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Podobný názor sdílí i záložník sešívaných Petr Ševčík, odchovanec Olomouce. „Myslím si, že se ten jejich styl trošku pod novým trenérem změnil. Pomůžou si i dlouhý balonem, ale myslím si, že s námi budou pořád chtít hrát fotbal.“

Slavia do Olomouce vyráží s jasným cílem, přivézt z venkovního utkání důležité tři body. Hráči i trenéři ale vědí, že je nečeká nic lehkého, protože poslední duel s Hanáky skončil 1:0 pro sešívané po velkém tlaku v závěru. Olomouc totiž v červencovém utkání v Edenu neproměnila penaltu v posledních minutách. „My tam musíme jet vyhrát, nic jiného než vítězství, nebereme. Samozřejmě musíme brát v potaz kvalitu soupeře, hrají doma. Bude perfektně připravený trávník, jako vždycky. Ale myslím si, že to právě bude dobře i pro nás. Není to tým, který by zalezl a my ho dobývali. Umí si poradit v těžkých situacích, umí si poradit i když je napadáme. To předvedli u nás v Edenu, kdy jsme v tom zápase měli velké fotbalové štěstí a dovedli jsme ho do konce se štěstím. Ale předvedli tady fakt dobrou hru a bylo vidět, že se prostě nebojí hrát a že si věří,“ ví Zdeněk Houštecký.

K tomu, aby Slavia proti Sigmě uspěla, bude muset předvést to, co ji zdobí celý dosavadní průběh sezony. „Budeme se snažit napadat vysoko a co nejvíce zachytávat míče na jejich půlce, abychom byl co nejblíže jejich vápna. Hodně zakončovat a být pořád nebezpeční,“ předpovídá Petr Ševčík.

Zápas bude pro sešívané složitější i v tom, že se tým v týdnu postupně dává dohromady po reprezentační pauze, kdy do dvou utkání české reprezentace zasáhlo hned několik hráčů Slavie. Trenérský štáb v tom ale překážky nevidí. „Postoupilo se na mistrovství Evropy, takže kluci jsou v dobré náladě. Vždy, když se hráčům daří, tak vše snášejí lépe a mají v sobě takovou tu dobrou náladu. A tu si, myslím, kluci přenášejí ze Slavie do národního tým. A teď si myslím, že si to i z toho nároďáku přenesou sem,“ říká Zdeněk Houštecký.

Svoji premiéru v seniorském národním dresu si během reprezentační přestávky odbyl i Petr Ševčík, který naskočil do utkání s Kosovem, v němž Česká republika slavila postup na EURO. „Vůbec jsem nečekal, že budu hrát hned ten první zápas, ale jsem nad míru spokojený, že jsem se tam dostal,“ přiznává.

K sobotnímu utkání nebude pochopitelně připravený zraněný stoper David Hovorka, ale Jindřich Trpišovský bude jinak moci počítat s kompletním kádrem, což těší celý realizační tým. „Měli bychom být absolutně připravení,“ konstatuje Zdeněk Houštecký.

Sedmnácté kolo FORTUNA:LIGY startuje v sobotu od 17:00 na Andrově stadionu v Olomouci. Pro ty, kteří chtějí sešívané přijet na Hanou podpořit, doporučujeme využít předprodej lístků v síti Ticketportal, v prodeji budou ale i na místě. Zápas bude v televizi vysílat stanice O2 TV Sport. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články