Sešívaný Mikuláš naděloval v Motole | SK Slavia Praha
Více

Sešívaný Mikuláš naděloval v Motole

Slávisté i letos dodrželi více než deset let trvající tradici a našli si čas k návštěvě transplantační jednotky kliniky dětské hematologie a onkologie v Motole.

Stejně jako minulý rok se do mikulášského úboru oblékl obránce Michal Frydrych, dlouhodobé zkušenosti s převlekem čerta zúročil také vedoucí A-týmu Stanislav Vlček. Druhým z pekelníků se tentokrát stal obránce Vladimír Coufal. Všichni tři se vypravili na dětské onkologické oddělení do fakultní nemocnice v pražském Motole.

Hráči Slavie nejprve uspořádali v kabině, tak jako každý rok, mikulášskou sbírku. Za vybrané peníze nakoupili sešívaní dárky pro oddělení, zejména knížky, hry, výtvarné potřeby a další věci. Dárky děti využijí mimo jiné i v každoročních letních onkologických hrách, ve kterých mladí pacienti z Motola hrají zpravidla právě „za Slavii“. Dárky slávisté předali do rukou paní doktorky Choniawkové a pana profesora Sedláčka.

Poté Mikuláš s oběma čerty navštívil pět dětí na samotném oddělení, následovalo recitování básniček a písniček na ambulanci, kterému se nevyhnuli ani doktoři a sestřičky. I pro ně měl ale Mikuláš připraven drobné dárky.

Část kabinou vybraných peněz bude také použita na nákup sušičky vzduchu do bytu rodiny jednoho z malých pacientů, který po dvou letech opouští nemocnici.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články