Slávistky v semifinále poháru | SK Slavia Praha
Více

Slávistky v semifinále poháru

Ženy Slavie zvládly nedělní boj o postup do semifinále Poháru FAČR a druholigový Hradec Králové smetly vysoko 11:0. Hattrickem se v zápase blýskla Černá se Svitkovou.

Zápas se odehrál na umělé trávě v Edenu a domácí fotbalistky od začátku zápasu potvrdily roli favoritek. Hned ve 4. minutě dostala do vedení Pražanky záložnice Žemberyová. V 16.minutě minutě přidala další branku Černá a o dvě minuty později i Veselá. Slávistky byly proti soupeři střelecky při chuti a do poločasu padlo dalších šest branek, svůj hattrick za poločas završila Svitková s Černou a po jedné brance přidala Persson.

„Myslím si, že s výsledkem i odvedenou hrou můžeme být spokojeni. Podařilo se nám vytvořit krásné situace, které jsme následně zakončily gólem. Teď se ale musíme začít soustředit na další a těžší utkání,“ zhodnotila utkání Khýrová.

Slávistky v druhém poločase dokázaly přidat ještě dvě branky, kdy se ve 49.minutě prosadila Khýrová a svůj druhý gól v utkání přidala v 72. minutě Veselá.

„Do zápasu jsme šly s jasným cílem postoupit do dalšího kola. První poločas byl jasně v naší režii, dařila se nám kombinace v křídleních prostorech a z toho také pramenil nespočet gólových šancí, které jsme proměňovaly. V druhém poločase jsme chtěly navázat na stejný výkon, ale bohužel jsme kazily jednoduché přihrávky, vytratila se herní pohoda a nedokázaly jsme proměnit brankové příležitosti,“ okomentovala zápas obránkyně Sedláčková

V semifinále poháru se slávistky utkají 28.3. s Lokomotivou Brno Horní Heršpice na domácím hřišti v Edenu od 14:00.

SK Slavia Praha – FC Hradec Králové 11:0 (9:0)

Sestava: Sladká, Khýrová, Jarchovská, Sedláčková, Dědinová, Svitková, Černá, Žemberyová, Persson, Veselá, Krejčiříková

Branky: 16., 33. a 41. Černá, 19., 23. a 43. Svitková, 18. a 72.Veselá, 4. Žemberyová, 37. Persson, 49. Khýrová

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články