Sešívaní hrdinové pomáhají dál | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní hrdinové pomáhají dál

V Česku pokračuje boj s pandemií koronaviru a všichni pomáhají tak, jak nejlépe dovedou. Děkujeme pracovníkům v první linii i všem ostatním, kteří pomáhají ve svém okolí.

V tomto týdnu se slávistická pomoc zaměřila na bezprostřední okolí – tedy Prahu 10. Odbor přátel po koordinaci s Městskou částí Praha 10 zvolil čtyři místní organizace, kterým věnoval 25 000 Kč. Sousedský klub Vrána se zaměřuje na rozvor roušek a potravinových balíčků z potravinové banky seniorům. Bulmex, Zdravý design a Bubahof pak vyrábějí pro městskou část roušky. Více o jejich činnosti si můžete přečíst zde.

S rouškami se opět zapojili i hráči A-týmu, kteří věnovali městské části 400 kusů roušek, které Praha 10 rozdává zejména seniorům, a to nejen na devíti distribučních místech, ale i před vybranými supermarkety (Například u Tesca v Edenu) v časech, kdy jsou nákupy vyhrazené seniorům.

Slavia se také spojila s Fanshopem a Pivovary Lobkowicz. A kromě seniorů z řad bývalých hráčů, tak nyní pivo Slávistická jedenáctka zpříjemní volné chvíle pražským záchranářům po službě.

Máte ve svém okolí někoho, kdo pomáhá? Doplňte ho na naši mapu hrdinů! Chtěli byste pomáhat, ale nevíte jak? Obraťte se na nejbližší odbočku Odboru přátel, nebo si třeba zakupte slávistickou roušku z Fanshopu – z každé jde 50 Kč na pomoc zdravotníkům.

Dnešní speciální poděkování pak posíláme Haně a jejímu týmu z Fakultní nemocnice Hradec Králové, kteří za nás denně nasazují vlastní životy.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články