Do Slavie míří plzeňské duo Šlajsová - Karasová! | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie míří plzeňské duo Šlajsová - Karasová!

Fotbalistky pražské Slavie přivítaly ve své kabině nové spoluhráčky. V nové sezóně bude slávistický dres oblékat útočnice Gabriela Šlajsová a obránkyně Lenka Karasová!

Gabriela Šlajsová

Rodačka ze Spáleného Poříčí Gabriela Šlajsová patřila v Plzni mezi klíčové hráčky týmu, prošla si mládežnickými reprezentacemi a v březnu letošního roku si odbyla svoji premiéru i v reprezentačním A-týmu žen, kdy naskočila do prestižního turnaje na Kypru.Ze strany Slavie byl zájem už delší dobu, ale nechtěla jsem nic uspěchat, až po prvním reprezentačním startu s A-týmem žen jsem se rozhodla posunout se v mé kariéře dál a proto mi přijde přestup do Slavie jako krok správným směrem. Dvacetiletá Šlajsová patří mezi velké talenty ženského fotbalu s vyjímečným tahem na branku a ne náhodou v roce 2016 vstřelila rozhodující branku v kvalifikaci ME WU17 a s týmem se následně podívala do Běloruska na ME. O rok později na domácím ME vstřelila historicky první branku českého týmu na finálovém turnaji. 

Na své působení ve Slavii se opravdu těším. Vím, že nebude jednoduché se prosadit, ale budu se snažit podávat co nejlepší výkony, abych pomohla týmu k dalšímu titulu a nejlepšímu umístění v Lize mistryň O Šlajsovou měla zájem i několik dalších týmu, sympatická útočnice však dala přednost týmu z Edenu. Rozhodl styl hry a sympatie k červenobílým barvám.

Lenka Karasová

Nováčkem ve slávistickém dresu bude i obránkyně Lenka Karasová, která stejně jako Šlajsová patřila v Plzni mezi hráčky základní sestavy. „S fotbalem jsem začínala společně s bráchou v Koutu na Šumavě, kde jsem sbírala své první fotbalové zkušenosti. V 8 letech jsem přestoupila do FC Viktoria Plzeň, kde jsem narazila na trenéra Zdeňka Radu a později i na Karla Radu, který momentálně trénuje A-tým ženské reprezentace„. Po krátké fotbalové pauze, kdy si odskočila k tenisu a volejbalu naskočila zpět do fotbalu, kdy ji po čase přišla reprezentační pozvánka do výběru U17 a U19. 

Ráda vzpomínám na výhru s reprezentaci U19 proti Švýcarsku a zároveň na postup do druhého kvalifikačního kola ME. Karasová patří mezi rychlostní hráčky, které mají rády práci s balónem. Může naskakovat jako obránkyně či krajní záložnice. Přestup do Slavie vnímám jako o posun v mé kariéře, ať už po herní stránce či celkovém zázemí hráček v klubu. Velkým lákadlem a snem je i účast v Lize mistryň. Na působení ve Slavii se opravdu těším, doufám, že se bude týmu v nové sezoně dařit a já se budu moct podílet svým dobrým výkonem. Velkým plusem je, že jednadvacetiletou hráčku doprovodí do nové kabiny i spoluhráčka z Plzně Šlajsová Jsem samozřejmě ráda, že jdeme do nového týmu společně. Nebudu tak otevírat dveře do šatny a nového prostředí sama. Bude fajn mít minimálně pro začátek někoho blízkého po svém boku.


Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články