Těší mě, že jsme neztratili koncentraci | SK Slavia Praha
Více

Těší mě, že jsme neztratili koncentraci

Slavia zvítězila v předposledním kole Finále F:L v Liberci 3:1. „Jsem spokojený jak s týmovým, tak individuálními výkony,“ říká Jindřich Trpišovský.

„V první půli jsme, i přes změny v sestavě, hráli velice dobře do defenzivy, naopak technická úroveň a ofenzivní složka nebyla z naší strany ideální. První poločas byl pomalý a trochu nezáživný, podařilo se nám ale dát dva góly ze standartek. Druhá půle naopak byla, i díky výsledku a množství mladých hráčů Liberce na hřišti, nahoru dolů. Měli jsme skvělé přihrávky na útočníky a za obranu, bohužel jsme proměnili zásluhou Petara jen jednu ze šancí. Naopak jsme ale udělali některé chyby do defenzivy, jednu z nich Slovan využil a zaslouženě potrestal. Do toho hromadného střídání v šedesáté minutě jsme hráli dobře, po něm jsme byli hodně nebezpeční, neproměňovali jsme ale šance, a naopak jsme nehráli dobře dozadu,“ hodnotí výhru nad Libercem trenér Jindřich Trpišovský.

Spolu s předvedeným výkon ocenil trenér Slavie i hladké vítězství. „Výhra mě těší, pořád je to liga, dívalo se na nás hodně lidí a jsem rád, že jsme dokázali být koncentrovaní. Dobré byly i jednotlivé individuální výkony, slušný výkon předvedli i hráči, kteří nehráli na svém tradičním postu, jako Tomáš Holeš nebo Dan Kosek, který navíc debutoval. Míša Frydrych hrál po dlouhé době v podobném rozestavení, musel ubránit rychlého Peška a Malinského a myslím si, že to obrana zvládla velice dobře. Júsuf také ukázal, co v něm dříme, v těch minulých zápasech se mu to někdy nedařilo tolik ukazovat. Hodně mě potěšil i výkon Oscara a jak říkám, jsem spokojený s výkonem jak týmovým, tak těmi individuálními. Musím ale říci, že prvních dvacet minut jsme na tom byli technicky špatně,“ dodává kouč sešívaných.

Útok na korunu pro krále střelců zkomplikovala Petaru Musovi žlutá karta, kterou inkasoval těsně před svým vystřídáním a znamená pro něj stopku do závěrečného zápasu sezony proti Spartě. „O střídání si řekl sám, motala se mu hlava a špatně se mu dýchalo, byl vyčerpaný. Původní plán byl nechat ho na hřišti celý zápas. Bohužel pak ve chvíli, kdy už bylo střídání připravené, nechal si dát žlutou kartu, takže bude na derby chybět. Musíme mu proto pomoci, aby Sparta nedala ve středu gól a Petar se o trofej podělil,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

Velmi dobrým výkonem se proti Slovanu prezentoval Júsuf, který nejprve vstřelil krásný gól z přímého kopu, v druhé půli pak připravil branku Petaru Musovi. „Je to skvělý kluk do kabiny, hodně nám pomáhal i mentálně. Jeho výkony nebyly z různých důvodů ideální, jednak má za sebou ramadán, druhak se mu příliš nedařilo při startech. Možná mu úplně nevyhovovalo naše rozestavení, výkon v Liberci byl možná umocněn tím, že hrál ve dvoji s Petarem Musou. Ukázal svoje silné stránky, jako je krytí míče a hra hlavou, vyhrál několik vzdušných soubojů a poslal Petara do šance, ze které padl gól. Pak ukázal další svoji přednost, jeho střely z dálky jsou jak když kopne kůň. Určitě to byl jeho nejpodařenější výkon ve Slavii a když bude mít více klidu a sebedůvěry, určitě umí zahrát ještě lépe. Teď měl jedna plus jedna a spoustu dobrých akcí, naznačuje to je v něm velký potenciál, který ještě bohužel z více důvodů neukázal,“ přibližuje kouč sešívaných.

V brance dostal na hřišti Liberce příležitost Přemysl Kovář. „Dlouho jsme měli v plánu, že derby bude chytat Ondra Kolář, v zápasech předtím jsme chtěli dát šanci jak Přémovi Kovářovi, tak Kubovi Markovičovi, který potřebuje sbírat zkušenosti. Přéma nám hodně pomohl při odchodu těch tří zkušených hráčů v zimě, převzal toho hodně na sebe. Chtěli jsme, aby si zachytal zde v Liberci, kde prožil možná nejpovedenější část své kariéry. Se Slavií má smlouvu ještě na další sezonu, Kuba Markovič ale ukazuje svoji výkonnost a potřebujeme mu samozřejmě také dávat prostor. Kuba chytal doma proti Jablonci, kde jsme hráli v tradičnějším rozestavení a chtěli jsme vidět jeho práci nohama, Přéma nastoupil v Liberci, kde jsme hráli se dvěma vysokými útočníky, se kterými jsme si při hře zezadu mohli pomoct,“ říká trenér Slavie.

Kouč sešívaných je také rád za to, že i přes jistotu mistrovského titulu tým dál šlape a sbírá vítězství. „Ukazuje nám to, že je kolektiv hráčů dobře složený, všechno si to sedlo. Po úvodních problémech, takových porodních bolestech, se zdá mužstvo velmi uvědomělé. Je vidět, že starší kluci, kteří tým teď vedou, jsou na pravých místech. Z toho mám největší radost. Musíme si na druhou stranu uvědomit, že jsme nyní hráli dva zápasy proti týmům, které byly oslabené, chyběla jim spousta hráčů. To bychom mohli proti Liberci říct ale i my. Jsem rád, že byly sestavy dost nakombinované z obou stran. Někteří hráči ukázali velkou individuální kvalitu. Za co jsem nejvíce rád, je skutečnost, že i po všech odchodech a změnách, které v klubu proběhly, máme o čtyři body více než v loňské sezoně. To je pro všechny nejlepší možná vizitka. Nejen pro hráče, ale i pro celý realizační tým. Oproti loňskému týmu je skoro deset hráčů pryč. Tým ale obhájil titul a má ještě více bodů. To mě těší nejvíce,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články