Mladíkům bude předávat zkušenosti Michal Šmíd | SK Slavia Praha
Více

Mladíkům bude předávat zkušenosti Michal Šmíd

Třiatřicetiletý stoper a odchovanec Slavie přichází do rezervního celku z Bohemians Praha 1905.

Dalším hráčem, který bude od nové sezony v B-týmu předávat zkušenosti mladým talentům, je odchovanec Michal Šmíd: „Do červenobílých barev se vracím po dlouhé době, ze Slavie jsem odešel v roce 2007. Je to už třináct let. Těším se hodně, je to zase něco jiného, ale život plyne. Nejde hrát ligu do padesáti. Nabídka od Slavie byla vynikající. Dlouho jsem se nad ní nerozmýšlel. Šlo spíše o to, zda se kluby dohodnou. O změně jsem uvažoval už déle, navíc po pauze vynucené epidemií jsem vypadl ze sestavy. Na Bohemce už jsem cítil, že bych to měl těžké. Byl jsem rozhodnutý rychle,“ řekl o nabídce zkušený stoper.

V B-týmu Slavie se navíc potká se svým kamarádem od dětství: „S Michalem Švecem se znám asi od sedmi let. Nějaký čas jsme spolu trávili, on se pak ale rychle prosadil do A-týmu, pak jsme se zase setkali v Bohemians. Je to moc hodný člověk a stále výborný fotbalista. Na naši spolupráci se těším,“ popsal Michal Šmíd.

S jakými úkoly do Slavie přichází? „Přicházím, abych pomohl s rozvojem mladých šikovných hráčů, kterých je ve Slavii nespočet. Sám jsem to za rezervu Bohemky v letní lize pocítil. Já už nemám žádné osobní cíle, moje role je hlavně předat zkušenosti mladým hráčům tak, aby pro ně byl přechod do ligy co nejjednodušší. Kdyby se podařilo postoupit do druhé ligy, tak by to bylo fajn,“ prohlásila staronová tvář v rezervním celku Slavie.

Michal Šmíd odstartoval svou hráčskou kariéru v sešívaném dresu, s fotbalem začal v roce 1993 a ve Slavii byl až do léta 2007, kdy přestoupil do Českých Budějovic. V roce 2009 zamířil na hostování do Dukly, o rok později se pak stal jejím kmenovým hráčem. Na sezonu 2012/13 pak přišlo další hostování v jiném pražském celku, tentokrát v Bohemians Praha 1905. Klub po roce uplatnil opci na přestup, za Bohemians hrál až do léta 2019, poté následovalo půlroční hostování ve Zbrojovce Brno. Jarní část uplynulé sezony pak byl opět v celku Bohemians. Celkově má na svém kontě přes 170 startů v české nejvyšší soutěži, dalších 89 pak ve druhé lize.

Prvním hráčem, který přišel do B-týmu Slavie předávat mladým hráčům zkušenosti, byl v únoru 2019 záložník Miroslav Podrazký, tehdy ještě existovala Juniorská liga. Po roce a půl hráčského působení se defenzivní záložník stal asistentem trenéra Martina Hyského u dorosteneckého celku U19. Druhým zkušeným hráčem je pro sešívané fanoušky známá tvář – Michal Švec. Účastník základní skupiny Ligy mistrů se zkušenostmi z Nizozemska je ve Slavii od léta 2019. Pokračovat ve své roli bude i v následující sezoně.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články