Do Slavie se vrací útočník Jan Kuchta! | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie se vrací útočník Jan Kuchta!

Z Liberce se do Slavie vrací odchovanec sešívaných Jan Kuchta, který v Edenu podepsal smlouvu na čtyři roky.

Jan Kuchta přestoupil do Slavie z libereckého Slovanu, se sešívanými podepsal smlouvu platnou do 30. června 2024. Odchovanec Slavie se tak po čtyřech sezonách, které z většiny strávil na hostování a až na jaře natrvalo zakotvil v Liberci, vrací do svého mateřského klubu. 

„Honza prošel mládeží i A-týmem Slavie a vzájemně víme, co od sebe očekávat. Je to hráč, kterého si trenéři přáli a skvěle pasuje do našeho herního stylu. Také proto se počítalo s jeho návratem při přestupu do Liberce, kterému patří poděkování za vstřícná jednání. Věřím, že Honza bude ve Slavii úspěšný a naplno prokáže svůj potenciál," říká člen představenstva a sportovního úseku Jiří Bílek.

„Jsem hrozně šťastný, že se něco takového povedlo. Chci ukázat, že mám Slavii co dát a mám co nabídnout. Uvidí se, jak to bude ve výsledku vypadat. Přicházím do velkého klubu a musím počítat s tím, že konkurence je a bude velká. Přicházím s tím, že jsem si toho vědom a uvidíme, kdo bude hrát. Nejdůležitější ale je, aby byl úspěšný tým a abychom vyhrávali," hlásí útočník Jan Kuchta. Celý rozhovor s novou posilou čtěte zde.

Třiadvacetiletý útočník Jan Kuchta je slávistickým odchovancem, za A-tým sešívaných ovšem dosud odehrál jediné utkání. V listopadu 2015 naskočil na 12 minut doma proti Bohemians při remíze 2:2, mnohem více zápasů (i gólů) si ale připsal střídavě za juniorku, slávistický dorost nebo reprezentaci do 19 let. 

Následující dvě sezony strávil ofenzivní hráč na hostování u sousedních Bohemians, první polovinu ročníku 2018/19 hrál na Slovácku a v zimě se jako součást přestupu Alexe Krále stěhoval do Teplic. V roce 2018 odehrál Kuchta také tři zápasy za reprezentaci ČR do 21 let, ve kterých vstřelil dva góly. V sezoně 2019/20 nastupoval za Slovan Liberec, nejprve jako hostující hráč, v únoru 2020 se pak jeho hostování změnilo v trvalý přestup. Třiadvacetiletý útočník má na svém kontě do dnešního dne 13 ligových branek, z nichž 6 vstřelil právě v libereckém dresu v poslední sezoně. 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články