V derby slávistky nestačily na Spartu | SK Slavia Praha
Více

V derby slávistky nestačily na Spartu

Slávistky v prvním letošním derby prohrály vysoko 1:5, když hlavně ve druhém poločase dostaly tři góly. Za Slavii jednou skórovala Kožárová. V závěru dostala červenou Krejčiříková.

Slávistky před zápasem musely sčítat ztráty, jelikož ze základní sestavy kvůli zranění chyběly Bartovičová a Szewieczková. Od začátku se tak na hřišti objevily Cahynová se Šlajsovou. Úvod patřil domácí Spartě, která byla aktivnější, a hned z rozehrávky se pokusily překvapit slávistickou obranu. Tutovku měla Sparta v 7. minutě, kdy se k odraženému míči dostala Pochmannová, ale Votíková její střelu reflexivně vyrazila na roh. O dvě minuty později ale už slávistická brankářka neměla šanci na zakončení Martínkové, když dostala míč přesně mezi obranu a umístěnou střelou k tyči dostala Spartu do vedení. Slavia se nedostávala do hry, hodně ztrácela míče a chyběla větší síla ve středu hřiště. Přesto v 16. minutě se dostal míč přes střed ke Šlajsové, která ihned vyslala do úniku Divišovou, která si ve vápně poradila s obranou a přesnou přihrávkou vybídla Kožárovou ke skórování. Do konce poločasu už toho moc k vidění nebylo, hlavně boj ve středu hřiště, větší snaha domácí Sparty dostat se k slávistické brance. Za zmínku jen stojí dalekonosná střela Šlajsové mimo branku a chybná malá domů Krejčiříkové, kterou však nevyužila Martínková, když v důležitý okamžik uklouzla.

Druhý poločas začala Slavia aktivněji, ale do vedení se dostala Sparta. V 53. minutě po centru z levé strany propadl míč k Pochmannové a na její zakončení pod břevno neměla Votíková šanci dosáhnout. Slavia se dostala k šanci po standardní situaci, kdy Kožárová prodloužila do vápna, ale před Divišovou včas zasáhla Sloupová. V 75. minutě se po lajně prodrala do vápna Nepokojová a dokázala před branku protlačit míč, který k tyči dostala podruhé Pochmannová. A v 78. minutě bylo ještě hůře, ze standardní situace za vápnem se přesnou střelou prosadila Martínková. V závěru zápasu dostala druhou žlutou kartu Krejčiříková a Slavia tak dohrávala v deseti. V poslední minutě svou třetí branku přidala Pochmanová.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články