Mdlý výkon. Víc než bod jsme si nezasloužili | SK Slavia Praha
Více

Mdlý výkon. Víc než bod jsme si nezasloužili

Sešívaní ve třetím kole FORTUNA:LIGY remizovali s Pardubicemi 1:1. „Soupeře jsme nedokázali donutit k chybám,“ mrzí Jindřicha Trpišovského.

„Bod je málo, víc jsme si ale nezasloužili. Možná i ten jeden bod je pro nás zlatý. S tím, jak zápas probíhal, můžeme být za remízu ještě rádi,“ hodnotí utkání s ligovým nováčkem trenér Jindřich Trpišovský.

Hra sešívaných se v mnoha ohledech podobala nepovedenému jarnímu zápasu proti Bohemians hraném taktéž v Ďolíčku. „Výsledek je daný naším výkonem, ničím jiným, i když je pravda, že jsme tady na jaře udělali obdobnou chybu jako proti Pardubicím. Hřiště v Ďolíčku je opticky menší a soubojovější, kdo chce ale vítězit, musí se srovnat se všemi podmínkami. Pardubice navázaly na první dva ligové výkony, jsou velice organizované, kromě bojovnosti a nasazení ale nepostrádají ani fotbalovou kvalitu. My jsme je nedokázali donutit k nějakým chybám a domácí tak získali zasloužený bod,“ uznává kouč Slavie.

Chtěli jsme mít trochu jiné složení středové řady, nakonec to ale nefungovalo

Sešívaní do zápasu nepostavili Ibrahima Traorého, místo něj se ve středové formaci objevil Lukáš Provod. „Chtěli jsme dostat do hry Petera Olayinku, Ibra Traoré nevypadal v týdnu v tréninku moc dobře, a navíc jsme chtěli mít trochu jiné složení středové řady. To ve výsledku na hřišti bohužel moc nefungovalo, i když Lukáš Provod byl ze všech středových hráčů podle mě nejlepší. Chtěli jsme mít rychlé hráče na stranách, a naopak kluky s dobrou střelou ve středu hřiště. Věděli jsme, že Pardubice budou hrát hodně zatažené a na těsno, proto jsme chtěli mít dobré střelce ve středu,“ přibližuje trenér sešívaných.

David hraje výborně. Byla to chyba, ale charakterizovala celý první poločas

Jediný gól Pardubic vsítil po ztrátě Davida Hovorky na polovině hřiště domácí Tischler. „David hraje výborně, všechny zápasy patřil k naším nejlepším hráčům. Před gólem se jednalo hlavně o chybu hráčů okolo něj, kteří mu utekli a na stopery byl poté příliš veliký tlak. Ze středové řady jsme si nechodili pro míče, nešli jsme si pod balon a z toho pak vyplynula i ten gól. Samozřejmě se jednalo o technickou chybu, Davidovi odskočil míč, což se samozřejmě nemělo stát. Myslím ale, že tahle situace dobře charakterizovala celý první poločas,“ říká kouč Slavie.

Svoji roli v ne příliš povedeném výkonu sešívaných sehrála dle trenéra Slavie i reprezentační pauza. „Pro každý tým, který má hodně reprezentantů, je to složité. Ztratí rytmus, nejsou se zbytkem kluků. Podobný výkon jako proti Pardubicím jsme předvedli už vícekrát po repre pauze. Chyběla nám výbušnost, rychlost i dynamika, kterou normálně máme. To k tomu patří, nic to ale nemění na tom, že si s takovým zápasem musíme poradit. Nějaké šance jsme sice měli, bylo toho ale strašně málo. O to víc mě to mrzí kvůli tomu, že přišlo hodně fanoušků, udělali skvělou atmosféru a fandili celý zápas. I proto je škoda, že většina hráčů předvedla takový mdlý a nekoncentrovaný výkon,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články