Okolnosti v zápase nám šly na ruku | SK Slavia Praha
Více

Okolnosti v zápase nám šly na ruku

Sešívaní porazili ve čtvrtém kole FORTUNA:LIGY Teplice jasně 5:1. ​„Vrátili jsme se k výkonům před repre pauzou,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Zápas se pro nás od začátku dobře vyvíjel, z první střely jsme dali gól, pak se nám podařilo přidat další branky a byla červená karta. Okolnosti v zápase nám šly na ruku. Je těžké kvůli tomu zápas hodnotit, pro Teplice to byla složitá situace, my pak alespoň měli možnost prostřídat hráče, kteří zatím tolik nehráli. Určité pasáže byly dobré, další tolik ne, je to pro nás cenný studijní materiál. Některé góly a akce byly krásné, vrátili jsme se trochu k výkonům před repre pauzou, hrálo nám do karet i dobře připravené hřiště. O to více mě pak mrzí situace, kdy jsme se mohli tlačit více do zakončení a přidat další branky,“ hodnotí utkání s Teplicemi trenér Jindřich Trpišovský.

Koncentrace byla lepší než proti Pardubicím

Kouč sešívaných nepočítá s tím, že by vysoké vítězství výrazně naladilo sešívané na úterní zápas play-off Ligy mistrů proti Midtjyllandu. „S tím to vůbec nesouvisí, koncentrace na výkon proti Teplicím byla lepší než proti Pardubicím, v úterý to ale bude úplně jiný zápas s jiným soupeřem, rozestavením i emocemi. Samozřejmě jsme ale v uplynulém týdnu všichni cítili, že se musíme vrátit do kolejí před repre pauzou, s dynamikou i s chutí hrát,“ připouští trenér sešívaných.

Tomáši Malínskému dáme šanci, až bude vhodná doba. Jeho role přijde brzy

Proti Teplicím debutoval za Slavii Ondřej Karafiát, obnovenou premiéru si užil i Jan Kuchta. Do nominace sešívaných se ale zatím příliš nedostává další letní liberecká posila, záložník Tomáš Malínský. „Má jeden start s Příbramí. Nechceme na něj ale spěchat, navíc většina zápasů, které jsme hráli, byly do plné obrany. Potřebujeme také rozehrát hráče, se kterými počítáme na kvalifikaci, proto nastoupil Peter Olayinka. Na lavičku se bohužel vejde jenom šest hráčů, škoda že to není jak na repre nebo v Itálii. Proti Teplicím jsme chtěli mít připravené dva útočníky, takže nám zbývaly čtyři místa na zbylé posty. Pro Tomáše budou víc situace, kdy zápas bude nahoru dolů do otevřené obrany. Sezona je dlouhá, on poctivě trénuje a sžívá se s novými věcmi. Než ho hodit do vody a vytrápit špatným výkonem, tak mu spíše dáme šanci, až bude vhodná doba. Jeho role brzy přijde,“ ujišťuje Jindřich Trpišovský.

V úterý čeká sešívané první z dvojzápasu s Midtjyllandem o postup do základní skupiny Ligy mistrů. „Je krátká doba se na vše připravit, já jsem od začátku věřil Dánům, a připravoval se spíše na zápasy s nimi. Viděl jsem zápas Midtjyllandu s Radzgadem, kde byli Dánové jasně lepší a zaslouženě vyhráli. Proti Bernu hráli doma, technickým Švýcarům navíc nevyhovoval jejich styl, proto zvítězili. V kvalifikaci ještě nedostali branku, strašně se mi líbili, jejich výkon gradoval. Vévodí dánské lize, jsou v kompletním složení, jsou zodpovědní, běhaví, důrazní a dobří v práci s míčem. První zápase hrajeme doma, týmy se v žádném případě vzájemně nepodcení, bude to určitě velká válka a bude to vyrovnané, Midtjylland má tým dlouho pohromadě a jsou velice sehraní,“ přibližuje kouč Slavie.

Jsme izolovaní na ose stadion-hotel

Před klíčovým dvojzápasem sezony najeli sešívaní na extrémně přísný režim, aby zabránili jakémukoli riziku nákazy novým typem koronaviru. „Režim funguje už od včerejška, je odlišný i od předcházející situace, jsme izolovaní na hotelu, pohybujeme se jen po ose stadion-hotel. Sportovně je to výhoda, jsme neustále pohromadě, můžeme se na vše dívat společně, hráče máme čtyřiadvacet hodin po ruce,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články