V sobotu doma se Slováckem | SK Slavia Praha
Více

V sobotu doma se Slováckem

Třetí zápas v řadě odehrají sešívaní na domácí půdě, po výhře nad Teplicemi a remíze 0:0 s dánským celkem FC Midtjylland přivítá Slavia Slovácko.

Zápas proti moravskému celku je v sobotu v 19:00. Náš sobotní soupeř odehrál zatím tři ligové duely a získal v nich sedm bodů, když dokázal porazit Zlín a Teplice, bod pak bral za remízu s Jabloncem.

„Slovácku se povedl vstup do ligy, ale bude to hlavně o nás, jak se na to nachystáme. Je třeba navázat na předchozí zápasy a potvrdit, že se nám doma daří. Všichni uděláme vše, abychom to zvládli vítězně,“ říká před sobotním duelem stoper Ondřej Kúdela.

Ani trenér Jindřich Trpišovský nečeká lehké utkání: „Bude to složitý zápas. Slovácko vstoupilo do sezoně dobře jak herně, tak bodově. Navíc je to tým, který takové zápasy se silnými soupeři vyhovují. V loňské sezoně vyhráli jak na Spartě, tak v Plzni. My jsme u nich prohráli 2:0. Hrají velice zodpovědně, všech jedenáct hráčů se zapojuje do defenzívy. Mají rychlé brejky a teď také velmi dobrého útočníka,“ hodnotí soupeře trenér.

Slovácko minulé kolo kvůli epidemii nehrálo: „Každý tým je více zvyklý na týdenní režim, nejspíše místo toho více potrénovali. Uvidíme, co to udělá se soupeře. Zápas to i tak nebude jednoduchý, musíme se na to dobře připravit,“ popisuje Ondřej Kúdela.

Trenér po zápase play-off Ligy mistrů uvedl, že na ligu chystá změny v základní sestavě: „Určitě nějaké změny budou, ať už s ohledem na odvetu, která nás čeká, nebo také s přihlédnutím k únavě a zdravotnímu stavu. Pořád ještě některé hráče nemůžeme po reprezentačním srazu dostat do tempa, které bychom chtěli mít. Věřím, že hráči budou mít velkou motivaci se ukázat a předvést,“ upřesnil trenér Jindřich Trpišovský.

„Každý hráč, který dostane šanci na hřišti, musí ukázat, že je právoplatným členem týmu. Je to i motivace ukázat trenérům, že se mýlí a že by měl právě on dostávat více prostoru na hřišti. Je jedno, kdo nastoupí, herní systém by měl vypadat pořád stejně,“ burcuje své spoluhráče stoper Ondra Kúdela.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články