Tuhle zkušenost si hodně cením | SK Slavia Praha
Více

Tuhle zkušenost si hodně cením

Semnáctiletý Matěj Jurásek si při vysoké výhře nad Opavou odbyl svoji premiéru v A-týmu Slavie. „Budu na sobě dál pracovat," říká debutant.

Co na to říkáte na váš první start za Slavii?
„Je to skvělý pocit. Jsem rád, že se mi povedlo už v tak mladém věku, je mi teprve sedmnáct. Tuhle zkušenost si hodně cením a . Mám skvělou motivaci k další práci a budu tvrdě pracovat na tom, abych měl další starty v A-týmu."

Šel jste na hřiště na zhruba 13 minut. Věřil jste si, že čím více se skóre navyšovalo, že by na vás trenér mohl ukázat?
„Jsem rád za těch 13 minut. Za stavu 3:0 jsem si říkal, že bych tam mohl nastoupil, tak jsem se na to připravoval. Když to pak přišlo, měl jsem obrovskou radost."

S jakými pokyny jste šel na hřiště? Co vám trenéři říkali těsně před nástupem?
„Trenér mi říkal, ať se nezastavím, ať se hodně nabízím pro balóny a ať jsem aktivní."

S A-týmem během reprezentační pauzy trénovala řada mladých. Berete svůj start jako odměnu pro všechny mladíky, protože těžko mohli nastoupit všichni...
„Každému mladému hráči udělá radost, když jede na zápas s A-týmem a ještě větší radost, když nastoupí. Určitě je to i impulz pro mladé hráče, že se můžou prosadit v A-týmu, doufám, že mě brzy budou následovat i další kluci."

Co vám ukázaly tréninky s áčkem Slavie?
„Tréninky s prvním týmem mi ukázaly, že dospělý fotbal je náročnější, než v B-týmu nebo mládežnických ligách. Je mnohem rychlejší a víc silový."

Bude teď největší motivací dělat všechno pro to, abyste přidal další starty?
„V tréninku udělám všechno pro to, abych přesvědčil trenéra, a budu rád za každou minutu na hřišti. Budu na sobě dál pracovat, abych přidal další starty."

Jaké byly reakce po zápase?
„Kluci mi gratulovali k prvnímu startu, byli jsme rádi, že jsme ten zápas zvládli takovým výsledkem. Kromě spoluhráčů mi gratulovala i rodina a kamarádi, měli ze mě velkou radost."

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články