Stanciu byl u všech nebezpečných akcí | SK Slavia Praha
Více

Stanciu byl u všech nebezpečných akcí

Sešívaní zvítězili ve 13. kole FORTUNA:LIGY doma nad Bohemians 1905 těsně 2:1. „Hodně nám pomohl příchod Ibry Traorého, který hru zklidnil," říká Jindřich Trpišovský.

„Byl to náročný zápas, jak jsme predikovali. Hodně bojovný, soubojový. Dobře jsme do něj vstoupili, měli jsme první šanci,  z další jsme hned dali gól. Dvacet minut jsme hráli dobře, pak ale šel náš výkon dolů a hra se vyrovnala. Udělali jsme si to těžší tím, že jsme neproměnili šance. Co se týče technických dovedností, bylo to od nás hodně špatné, ztráceli jsme míče a posílali soupeře do brejku. V druhém poločase se to trochu zlepšilo a přidali jsme druhý gól, vzápětí ale Hronek snížil a pak už to bylo takové nervózní. Hodně nám pomohl příchod Ibry Traorého, který hru zklidnil. Zbytek zápasu postrádal fotbalovou kvalitu, nahoru jsme nehráli dobře a případné šance už jsme neproměnili,“ hodnotí výhru nad Bohemians trenér Jindřich Trpišovský.

Dalším gólem a asistencí se blýskl talentovaný Abdallah Sima. „Je to podobné jako minulé utkání, kdy dal dva góly, ale jeho výkon v poli nebyl tak dobrý. Proti Bohemce se to opakovalo, pokud ale bude mít dva body za zápas a nebude jinak vidět, je to lepší, než kdyby hrál skvěle a bez bodů. Potvrdil výborný výběr místa i zakončení, měl i dvě další příležitosti, zejména pohybově to ale tentokrát nebylo úplně ono,“ má jasno kouč Slavie.

Na gól senegalskému křídelníkovi krásně přihrál Nicolae Stanciu. „Nico proti Bohemians vyslal kluky do třech gólových šancí, jsem s ním z tohoto pohledu spokojený. Pokud proměníme všechny jeho přihrávky, bude mít více bodů. Finální pasy má každé utkání a myslím si, že do doby, co byl na hřišti, byl v zárodku všeho nebezpečného, co jsme měli. Měl i tři skvělé předfinální příhry, herně samozřejmě může hrát lépe, v některých herních činnostech to ještě není on. Je to s ním stejné jako u Abdallaha Simy,“ objasňuje Jindřich Trpišovský.

Karanténa? Nic příjemného

Sešívaní se v týdnu dostali po pozitivním výsledku na COVID-19 do karantény, kvůli které muselo být odloženo středeční utkání se Zlínem. „Pro nás to bylo složité. V pondělí jsme se dozvěděli, že devět lidí je pozitivních, rozpustili jsme tým a sešli se až v pátek. Až do čtvrtka jsme si všichni mysleli, že jsme nakažení, a pokud si někdo myslí, že to pro nás a naše rodiny bylo příjemné, tak nebylo. Spousta z nás rušilo svátky, báli jsme se, že jsme nakazili své blízké. Ve čtvrtek nám vzali krev a zjistilo se, že naštěstí pozitivní nejsme a ani jsme nebyli. Nebylo to nic příjemného, nikomu bych to nepřál zažít,“ říká trenér sešívaných.

Kvůli jarnímu i podzimnímu přerušení ligy v důsledku koronaviru čeká slávisty po Vánocích hodně krátká zimní pauza. „Je to podstatná změna, zimní příprava není v podstatě žádná. Naplánované to nějak máme, 23. prosince končíme sezonu, hned 3. ledna pak začínáme přípravu a zhruba 16. ledna už budeme hrát. Hráči dostanu desetidenní dovolenou s dvěma dny lehké přípravy. Budeme mít dva týdny na trénink. Takový model je pro nás nový, nikdy to zde nebylo. Pro hráče bude rozhodně příjemnější, že budou hrát, pro mě je starost, v jakém stavu budou hřiště a tréninkové plochy, jaké budou podmínky k přípravě a tréninku. Musí to samozřejmě tak být, termíny nejsou, je to pro všechny stejné. Máme v hlavě, co bychom chtěli v přípravě stihnout, ale nikdo z nás, kromě některých zahraničních hráčů, kteří takové tempo znají z jiných týmů, tak krátkou zimní přípravu nezažil. Uvidíme, co to přinese, má to svá negativa i pozitiva,“ přibližuje situaci Jindřich Trpišovský.

Plzeň je doma silná, bude mít obrovskou motivaci

„Komplikované je to i tím, že jsme přišli už o letní přípravu, kdy jsme měli pozitivní případ v Rakousku a vraceli jsme se do Česka. Učíme se s tím pracovat, ani v sezoně není moc kdy pořádně trénovat. Nejhorší je stereotyp zápas – regenerace – předzápasový trénink – zápas, protože pokud jedete v takovém režimu tři měsíce, tělo nemá čas na odpočinek a energie mu pak chybí. Na jaro chceme v ideálním případě mít o malinko širší kádr a hráče občas vyndat ze zápasového bloku a dotrénovávat je během týdne. Uvidíme, co nám dovolí COVID, pokud ale hráči pojedou jako doteď, není to dobré pro jejich fyzičku ani psychiku,“ dodává trenér sešívaných.

Sešívané ve středu čeká poslední zápas roku na hřišti Viktorie Plzeň, která aktuálně za sešívanými zaostává v tabulce o dvanáct bodů. „S výkonem proti Bohemce spokojený nejsem, měli jsme hrát mnohem lépe v útoku a dostali jsme zbytečný gól. Je to ale utkání za tři body, ve středu je další a nesmíme koukat na to, o kolik bodů vedeme a jak to bude dál. Je těžké předvídat, co bude za tři nebo čtyři měsíce. Ve středu začne zápas a bude úplně jedno, kolik bodů máme nebo nemáme náskok. Proti Plzni to nebude nic jiného než těžký duel, budeme to muset co nejlépe zvládnout a získat body,“ ví kouč Slavie.

„Ve středu rozhodně to, kdo bude lépe nachystaný. Je to o momentální rozpoložení. Víme samozřejmě, že doma jsou silní a budou mít navíc obrovskou motivaci dokázat, že mají kvalitu,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články