Poslední zápas roku ve středu od 17:00 v Plzni | SK Slavia Praha
Více

Poslední zápas roku ve středu od 17:00 v Plzni

Den před Štědrým dnem zavítají sešívaní do Plzně, kde se v rámci 14. kola FORTUNA:LIGY utkají s domácí Viktorií.

Do středečního souboje proti tradičnímu rivalovi půjdou slávisté naladění výhrou ve vršovickém derby, vítězství 2:1 vystřelili v Edenu svými góly Abdallah Sima a Lukáš Provod. Plzeň ve 13. kole prohrála na Slovácku 0:4.

„Doma hrají dlouhodobě dobře, jsou velice silní. Sice předposlední domácí střetnutí s Karvinou prohráli, ale to bylo po více než roce a čtvrt. Poslední utkání jim úplně nevyšly, ale o to budou mít větší motivaci uspět. Budou chtít stáhnout náš náskok a zakončit rok úspěšně. Čeká nás náročný zápas, který hodně napoví o ambicích obou klubů do jarní části sezony. Jako obvykle možná rozhodne jediný vstřelený gól. Kdo skóruje první, bude mít velkou výhodu a jak ukazuje i historie, zřejmě utkání vyhraje,“ myslí si kouč sešívaných Jindřich Trpišovský.

„Bude to s nimi těžké, jako vždy. Potkají se dva ze tří nejlepších českých týmů za poslední dobu. Plzeň není v úplně dobrém rozpoložení, ale na těžké zápasy se dokáže dobře připravit. Dokázala to třeba proti Spartě, kterou doma přehrála,“ potvrzuje slova trenéra Lukáš Provod.

V aktuální ligové tabulce patří Slavii první místo s 32 body, Plzeň je pátá. Na sešívané ztrácí 12 bodů a má odehráno o jeden duel více.

„Co bylo před tímto zápasem, to je historie. Bude to těžký zápas, hráči se dobře znají ze vzájemných soubojů i z reprezentace. Hodně bude záležet na personálním složení, v jaké sestavě budou moci oba týmy hrát. My i Plzeň máme určité zdravotní problémy, Havel v posledním zápase na Slovácku inkasoval červenou kartu. Myslím, že budou rozhodovat i hráči z lavičky, kteří do utkání naskočí,“ říká Jindřich Trpišovský.

Zápas ve Štruncových sadech se odehraje v netradičním termínu 23. prosince. „Nikdy jsem takový duel nehrál. Je to rarita pro nás všechny. Děláme si v kabině legraci, že je to trošku jako v Anglii, kdy hrají i během Vánoc, nemají žádnou pauzu. Vliv na zápas by to ale mít nemělo, budeme se soustředit a Vánoce si užijeme až potom. Chceme vyhrát poslední zápas roku, je to důležité pro klid v přípravě i později na soustředění,“ dodává Lukáš Provod.

„Maximálně to bude mít vliv na Štědrý den, na zápas nikoliv. Všichni víme, jaký zápas nás čeká. Je jedno, zda se hraje 23. prosince, 24. prosince nebo 1. ledna. Každý sportovec je soutěživý, nikdo nechce prohrát poslední utkání roku,“ má jasno trenér Slavie.

Utkání odvysílá v přímém přenosu O2 TV Fotbal. Studio startuje už v 16:15.

Preview si můžete poslechnout také ve formě podcastu na SpotifyGoogle PodcastApple Podcast a také níže v článku.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články