200 utkání? Hezká meta, moc si jí vážím | SK Slavia Praha
Více

200 utkání? Hezká meta, moc si jí vážím

​Svůj 200. zápas v české nejvyšší soutěži oslavil Lukáš Masopust stylově. V posledním utkání roku 2020 pomohl sešívaným k vítězství 1:0 na hřišti Plzně a už vyhlíží Vánoce.

Jak se výhra v Doosan Areně rodila?
„Zápas to byl těžký, hodně ho ovlivnil terén, který byl velmi měkký. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, byly tam nějaké šance, nakonec jsme byli my ti šťastnější."

Odehrál jste 200. ligový zápas, co to pro vás znamená?
„Moc si toho vážím, je to hezká meta. Budu rád, když přidám ještě hodně dalších startů."

Je vaše jubileum o to příjemnější, že přišlo v tak prestižním utkání?
„Je škoda, že to nevyšlo na domácí zápas před plným stadionem. Ale prostě doba je taková, jaká je. Nikomu to asi nevyhovuje."

Na Plzeň máte aktuálně náskok 15 bodů. Mohou ještě promluvit do boje o titul?
„Myslím si, že jsme ještě Plzeň definitivně neodřízli. Minulý rok jsme měli náskok 16 bodů, ale po chvilce nás stáhli, ještě hodně kousali. Jaro bude náročné, čeká nás spousta zápasů."

Jak se vám líbila vítězná rána Nica Stanciua?
„Trefil to perfektně, umí takovéto góly dávat, všichni to víme. Jen škoda, že se mu nedaří častěji."

Brance předcházel výborný zákrok Ondřeje Koláře, byl to klíčový moment zápasu?
„Víme, že pokud se soupeř dostane do šancí, Koli je schopný je chytit. Je nám velkou oporou."

Jak byste zhodnotil podzimní část domácí soutěže? Vzhledem k přestavbě kádru proběhla asi nad
očekávání, že? Ani jednou jste neprohráli...

„Ze začátku se zdálo, že to nebude úplně ono. Ale nakonec jsme se nastartovali a odpíchli k velice dobrým výkonům. Byli jsme odměněni v domácí soutěži, kterou vedeme, i postupem do jarní části Evropské ligy. Jsme za to moc rádi, ale pořád si uvědomujeme, že nějaké rezervy máme a musíme na sobě dál pracovat."

Jak se těšíte na krátké volno?
„Moc! Letos budou Vánoce kouzelné, máme dvě malé děti, moc se těším, až uvidím, jak rozbalují dárky. A taky se těším, až konečně navštívím rodinu."

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články