Do Slavie na přestup Jan Stejskal, do Boleslavi Takács a Malínský | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie na přestup Jan Stejskal, do Boleslavi Takács a Malínský

Slavia vyřešila situaci na brankářském postu. Klubu se povedlo dojednat návrat Jana Stejskala, který přichází z Mladé Boleslavi na trvalý přestup.

Pardubický odchovanec Jan Stejskal na podzim v Edenu hostoval, Boleslav si ho ale pro jarní část původně stáhla zpět. Sešívaným se ale povedlo setrvání 23letého gólmana dojednat. Ve středočeském klubu bude naopak na jarním hostování bez opce na přestup působit dvojice Ladislav Takács – Tomáš Malínský.

„O Honzu Stejskala jsme měli zájem už v průběhu podzimu, ale Boleslav ho chtěla pro jarní boje o záchranu jako jedničku. Nakonec se nám však po sérii jednání Honzův návrat podařilo dojednat. Zároveň jsme rádi a věříme, že herní uplatnění v Mladé Boleslavi najdou Tomáš Malínský a Ladislav Takács. Zejména Lacovi přejeme, aby se po zdravotních problémech během podzimu dal do pořádku a vrátil se do formy a herní pohody,“ říká sportovní ředitel sešívaných Jiří Bílek.

„Skoro ze dne na den se to takhle změnilo a jsem za to hodně rád. Už během podzimu se jednalo o tom, že by Slavia prodloužila hostování o půl roku a až pak se rozhodla. Boleslav v tu chvíli přišla s tím, že chce, abych u nich chytal. Jenže přišel na začátku ledna můj pozitivní test na COVID, který vše zbrzdil. Oni mezi tím přivedli jihého brankáře, takže už nebylo o čem a povedlo se to dojednat. Jsem nesmírně rád. Je pro mě obrovská čest stát se kmenovým hráčem největšího klubu u nás,“ má jasno brankář Jan Stejskal. Ten nově bude oblékat dres s číslem 35. Talentovaný brankář Jakub Markovič by měl jaro strávit na hostování, kde bude mít pravidelné herní vytížení.

Jan Stejskal podepsal se Slavií smlouvu do 30. června 2025. 189 centimetrů vysoký brankář debutoval v nejvyšší soutěži v květnu 2019 proti Teplicím a pomohl k remíze 1:1. O rok později už v dresu Boleslavi odchytal 13 zápasů, ve dvou z nich udržel čisté konto. Byl také pravidelným mládežnickým reprezentantem, na kontě má starty za téměř všechny kategorie včetně výběru do jednadvaceti let. V sešívaném utvoří brankářskou trojici s Ondřejem Kolářem a Přemyslem Kovářem.

24letý obránce Ladislav Takács během podzimu nastoupil v sešívaném do šesti duelů a vstřelil jednu branku. 18. září z pozice střídajícího hráče zpečetil poslední trefou domácí výhru 5:1 nad Teplicemi. Záložník Tomáš Malínský zapsal čtyři starty, během 104 minut neskóroval. Oběma hráčům přejeme během jejich jarního hostování hodně štěstí!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články