Stále jsme chtěli hrát dopředu, těší trenéra | SK Slavia Praha
Více

Stále jsme chtěli hrát dopředu, těší trenéra

Sešívaní porazili v dohrávce 12. kola FORTUNA:LIGY zlínský Fastav jasně 6:2. Trenér Jindřich Trpišovský a jeho tým tak stylově oslavili svůj 100. ligový zápas na lavičce Slavie.

„Vstoupili jsme do zápasu skvěle, šli jsme do brzkého vedení, nahoru jsme hráli v obrovské rychlosti a kvalitě, dařilo se nám proměňovat šance. Zlín měl sice v první půli také nějaké příležitosti, které ale neproměnil. Ve druhé půli se to trochu otočilo. Celý zápas se odvíjel od toho začátku, kdy jsme dali tři góly. Domácí pak museli hráli hodně vysoko, aby s tím ještě něco udělali, což nám vyhovovalo. V prvním poločase jsme měli hodně odražených míčů, dohrávali jsme situace ve velké kvalitě a chodili jsme ve velkém počtu hráčů do pokutového území, z čehož padaly góly,“ hodnotí vítězství nad Zlínem trenér Jindřich Trpišovský.

Velké problémy domácím dělala hlavně skvěle hrající pravá strana sešívané jedenáctky tvořená Abdallahem Simou a čerstvou posilou sešívaných Alexanderem Bahem. „V prvním poločase jsme hráli skvěle po celém hřišti, z té pravé strany ale mají hráči velkou rychlost a kvalitu. Samozřejmě v tom utkání byly takové situace, které jim vyhovovaly. Několikrát to Alex se Simičem vyřešili velice dobře, což je dané jejich rychlostí a tím, že jsme se po rychlých kombinacích dostávali přesně do těch situací, které jim seděly,“ těší kouče Slavie.

Simič levačkou lépe střílí, než přihrává

Abdallah Sima korunoval svůj výborný výkon krásným gólem levačkou zpoza vápna. „Byl to skvělý gól, líbila se mi celá ta akce, Simič to trefil úplně skvěle. Levačku nemá špatnou, paradoxně s ní lépe střílí, než přihrává. Občas to takhle trefuje i na tréninku. Jsem za něj rád, není to u něj ale úplná výjimka, že se tak krásně trefí,“ má jasno trenér sešívaných.

Nepříjemnou zprávou pro sešívané je zranění Davida Hovorky, který hřiště s podezřením na zranění kolena nuceně opustil už po necelých dvaceti minutách hry. „Uvidíme po magnetické rezonanci, teď to vypadá nadějně, ale do toho kolena nikdo nevidí, musíme počkat na výsledky. Davidovi se podvrklo koleno, i z preventivních důvodů jsme ho proto vystřídali. Pocitově doufáme, že to nebude nic vážnějšího,“ říká Jindřich Trpišovský.

Tlačili jsme se do ofenzivy, vzadu jsme to nechávali jeden na jednoho

Na trávníku sešívaného stopera nahradila další jarní posila Slavie, ukrajinský obránce Taras Kačaraba. „Taras si trochu zvyká na naše herní pojetí, ocitá se v jiných situacích, než na které byl zvyklý. To bylo navíc umocněné i silou hráčů Zlína, kteří jsou skvělí ve hře tělem. Je u nás zatím jen tři týdny a je to pro něj velká změna, nebylo takové to klasické přípravné období se třemi čtyřmi zápasy a tréninky. Ve druhém poločase však ukázal své fyzické parametry, skvělou hru hlavou a kvalitní vyvážení míčů, i rozhodování se. Jak ale říkám, zatím má v defenzivě trochu problém s velkým prostorem za zády, je zvyklý na zónové bránění a občas mu dělá problém zabíhající hráč. Pokud jsme v defenzivě měli nějaká okýnka, bylo to přes něj. Snažíme se ho k něčemu donutit a přeučit ho, což bude samozřejmě chviličku trvat,“ má jasno kouč Slavie.

Ve druhém poločase domácí zabrali a dokázali sešívaným vstřelit dvě branky. „Zápas byl celkově nahoru dolů, je ale pravda, že v některých situacích jsme dělali chyby, které si nemůžeme dovolit. Druhý gól domácích byl ze situace po vhazování, na kterou jsme se před zápasem připravovali. Na druhou stranu máme alespoň dobrý studijní materiál. Po střídání se nám trochu rozhodily automatismy, Dramé s Jawem jsou navíc velice kvalitní do ofenzivy. Chyby v obraně byly zapříčiněny i tím, že jsme chtěli hrát hodně dopředu a vzadu jsme to nechávali jeden na jednoho,“ přibližuje trenér sešívaných.

Kuchtič cítí, že mu spoluhráči věří

Pod vysoké vítězství se značnou měrou podepsal útočník Jan Kuchta, který nasázel svůj první hattrick v kariéře, ke gólům navíc přidal i jednu asistenci a potvrdil tak svoji skvělou formu. „U Kuchtiče je to nejvíc o pracovitosti. Když fotbalu dáváte všechno, vrací se vám to. Samozřejmě je to i o výběru místa a o tom, jak vám šance připraví spoluhráči. U Honzy ale hraje nejdůležitější roli jeho dravost a běhavost, navíc je ve velké pohodě, cítí, že mu hráči věří. V gólových situacích také těží ze skvělých řešení hráčů okolo něj,“ uzavírá Jindřich Trpišovský, který 74. vítězstvím oslavil ve Zlíně své 100. ligové utkání na lavičce Slavie!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články