V neděli od 18:30 doma proti Jablonci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 doma proti Jablonci

Slávisty v neděli v rámci 17. kola FORTUNA:LIGY čeká domácí souboj s druhým Jabloncem, který momentálně hraje ve skvělé formě.

„Tabulku moc průběžně nesleduji. Pro mě jsou zásadní naše zápasy a to, co bude na úplném konci, po 34. kole,” říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Pro nás je to moc důležité utkání, ale zároveň stejné jako každé jiné. Soustředíme se na sebe, můžeme odskočit na dvanáct bodů. Půjdeme od první minuty za vítězstvím, to je náš cíl,” dodává Ondřej Lingr.

Náročný lednový program svěřenci Jindřicha Trpišovského zatím zvládají na výbornou. V lize třikrát zvítězili, v poháru vyřadili pražskou Duklu. Středeční dohrávka 12. kola ve Zlíně si ale vyžádala citelnou ztrátu. David Hovorka si v souboji vážně poranil koleno a musí podstoupit operaci.

Budeme se za Gadžiho rvát

„Bude to ztráta, Davidova forma šla postupně nahoru. Poslední zápasy odehrál skvěle. Je to pro něj tragédie, nikdo si moc neumí představit, co hráč prožívá, když ví, že zase bude devět měsíců mimo. Operace, chození o berlích, postupný návrat i přes bolest. A on už to prožívá potřetí během pěti let. Musí to být hodně psychicky náročné, protože ví, že v podstatě přijde o další rok kariéry,” lituje Davida Hovorku hlavní trenér sešívaných.

„Strašně nás to za Gadžiho mrzí. Popřáli jsme mu hodně zdraví a budeme se za něj rvát. Chceme pro něj být úspěšní a zvládnout to,” dodává záložník sešívaných.

A jak to vypadá s dalšími hráči z marodky, kteří se postupně vrací k tréninku? „Jsou tam nějaké pokroky. Petr Ševčík a Lukáš Masopust ale ještě netrénují s týmem. Týká se to všech klubů v lize i v Evropě, náročné terény napomáhají svalovým zraněním. Před Zlínem jsme neměli kde trénovat, šli jsme se jen proběhnout, protože bylo všechno pod sněhem. Musíme být opatrní, aby nějaký hráč nebyl přetížený, protože nás čeká ještě hodně těžkých zápasů,” hodnotí Jindřich Trpišovský.

Jablonec? Aktuálně nejlepší v lize

Do Edenu přijede soupeř, který se pyšní skvělou formou. Jablonec z posledních devíti zápasů hned osmkrát zvítězil. Po zranění slovenského kanonýra Ivana Schranze je nejlepším střelcem týmu pětigólový Martin Doležal.

„Klobouk dolů před nimi, prokazují velkou výkonnost celou sezonu. Viděl jsem jejich zápas v Teplicích i v Příbrami, kde byli hodně náročné terény, ale dobře se s tím vypořádali. Ustálila se jim základní sestava, hrají výborně, nedostávají góly. Roste tam vedle starší kostry kádru spousta zajímavých hráčů. I přes nějaké odchody si drží svoji tvář, mají konstantní výkonnost. Čeká nás souboj s aktuálně nejlepším soupeřem v lize. Vnímáme i to, že s nimi máme poslední domácí prohru,” oceňuje sílu Severočechů Jindřich Trpišovský.

„Jablonec sleduji, dívám se prakticky na celou ligu. Mají dobrý systém, kvalitní hráče i trenéra. Jejich výsledky nejsou náhoda, bude to těžký zápas,” uzavírá Ondřej Lingr.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články