Remíza je spravedlivá, šest gólů jsem nečekal | SK Slavia Praha
Více

Remíza je spravedlivá, šest gólů jsem nečekal

Slavia remizovala v 18. kole FORTUNA:LIGY na hřišti Příbrami 3:3. „Jsem hlavně rád, že se nikdo v tak náročných podmínkách nezranil,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Domácí se v prvním poločase lépe vyrovnali s podmínkami, které panovaly. Donutili nás k chybám, které rezultovaly v jejich poločasové vedení. Působili lépe, byli dravější a lepší v soubojích. Ve druhém poločase jsme do toho naopak vstoupili lépe my, přidali jsme na kvalitě a vývoj otočili. V závěru jsme ale inkasovali vyrovnávací gól. Remíza je asi spravedlivá, Příbram si bod zasloužila. Já jsem hlavně rád, že se nikdo v tak náročných podmínkách nezranil. Paradoxem je, že padlo šest gólů, to jsem na takovém terénu nečekal,“ hodnotí výsledek trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní si v zápase vstřelili dva vlastní góly. První po nešťastné teči Davida Zimy, druhý po podklouznutí Ondřeje Koláře při malé domů z kopačky Ondřeje Kúdely. „Nejvíc to budu vyčítat terénu, za normálních okolností by Koli nepodklouzl. My jsme se s tím samozřejmě měli vyrovnat a vyvarovat se toho, abychom posílali malé domů na branku. Byla to nešťastná shoda okolností, fotbal ale takové situace přináší,“ ví kouč Slavie.

V Příbrami se hrálo v náročných podmínkách, trávník byl namrzlý a v průběhu utkání se jeho stav viditelně zhoršoval. „Na začátku zápasu hřiště relativně způsobilé bylo, ve druhé půli už ale bylo namrzlé, celkově byly podmínky hodně specifické. Za mě to nemá nic společného s fotbalem, takový terén všechno změní, pro všechny je to škoda, fotbal tím trpí. Obecně je trochu absurdní a měli bychom se zamyslet nad tím, že tady v Česku dlouhodobě hrajeme fotbal v zimních měsících, ale v létě se dva měsíce nehraje. Chtěl bych, aby letní pauza byla minimální, třeba čtrnáct dní, a v zimě se naopak nehrálo. Trpí tím terény i hráči. Mělo by se to změnit, je to jako kdyby hokejisté hráli sezonu v létě. Nesouvisí to s naší remízou, fotbal je ale produkt, který má mít nějakou kvalitu. Ta ale v takových podmínkách není možná,“ má jasno trenér sešívaných.

V jarní části sezony sešívaní inkasovali už sedm branek, přitom za celý podzim obdrželi v lize pouze čtyři. „Ve fotbale to tak je, góly, které jsme na jaře dostali, byly hodně neobvyklé. Buď po standardních situacích, nebo teď dva vlastňáky. Dostali jsme je ze situací, které jsme na podzim zvládali, nebo v nich zkrátka měli více štěstí. To je ale prostě fotbal, minule měl naopak Jablonec v devadesáté minutě gólovku ze hry a Koli ji skvěle vyrazil. Ani si nepamatuji, kdy jsme naposledy dostali v lize tři góly, možná dva roky zpátky. Taková věc se prostě někdy stane,“ říká kouč sešívaných.

„Dva vlastní góly jsem jako trenér v lize ještě asi nedostal. Podobný scénář jako v Příbrami si vybavuji z minulého roku v Ostravě, kde jsme v závěru skórovali na 1:0 a Baník poté srovnal také z poslední standardky. Ale dát si dva vlastní góly, to jsem ještě nezažil,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články