​Leicester bude úplně jiná dimenze | SK Slavia Praha
Více

​Leicester bude úplně jiná dimenze

Jan Kuchta se dvěma zásahy proti Pardubicím posunul na dělené první místo v tabulce střelců FORTUNA:LIGY. V rozhovoru mluvil o své úžasné jarní bilanci i blížícím se souboji s Leicesterem v Evropské lize.

V Pardubicích jste jako malý kluk s fotbalem začínal, jaký to je pocit vstřelit jim dva góly?
„Úžasný! Je to snad poprvé, co jsem proti nim v profesionální soutěži nastoupil. Ale tohle šlo stranou, my jsme hlavně chtěli odčinit zaváhání v Příbrami a od začátku do zápasu vlétnout. Myslím, že se to dařilo, přispěly k tomu svou otevřenou hrou i Pardubice. Nehráli žádného zanďoura, my jsme využili jejich chyb a zaslouženě vyhráli."

Zmínil jste smolnou remízu 3:3 v Příbrami, kde soupeř vyrovnal v poslední minutě nastavení. Bylo důležité se rychle vrátit na vítěznou vlnu?
„Jsme za to nesmírně rádi, na čele tabulky jsme znovu odskočili. Po Příbrami jsem byl já osobně i všichni ostatní kluci hodně naštvaní, že jsme to nedotáhli ke třem bodům. Byla to ztráta, ale i bod může hrát na konci důležitou roli. Hlavní bylo, že jsme neprohráli."

Na jaře jste skóroval už osmkrát, celkem máte letos na svém kontě jedenáct ligových branek. Co na to říkáte?
„Bude se opakovat, za formu vděčím svým spoluhráčům, mám od nich báječný servis. Dnes mi ta zase neservírovali jak na zlatém podnose. První gól jsem dorážel, druhý jde za Lukášem Provodem, byl to jeho gól."

V roce 2021 jste zatím v každém utkání vstřelili minimálně tři branky, o čem to vypovídá?
„Máme výborně vyvážené mužstvo, jsem moc rád, že nám to tak padá. Kluci vzadu skvěle brání, hru máme až na nějaké výjimky perfektně zorganizovanou. Ale teď nás prověří Leicester, to bude úplně jiná dimenze."

Jak se těšíte na čtvrteční konfrontaci s hvězdným útočníkem Vardym?
„Ohromně se těším, pro takovéto zápasy fotbal hrajeme. Jsme rádi, že nám vylosovali Leicester, je to anglický mistr, letos se pohybuje také nahoře, mají kvalitní mužstvo. Ale souboj Kuchta-Vardy? To je úplně někde jinde, než jsem já. Jak on hraje, tak bych si přál hrát. Je to skvělý útočník, na kterého si budeme muset dát velký pozor. Stejně tak na další jejich hráče." 

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články