V neděli od 16:30 venku proti Teplicím | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:30 venku proti Teplicím

Sešívaní v neděli nastoupí k utkání 20. kola FORTUNA:LIGY na hřišti Teplic, průběžně čtrnáctého týmu ligové tabulky.

„Jsme zvyklí střídat evropskou soutěž s domácí ligou, takže nic těžkého to pro nás nebude. Máme za sebou sice velice náročný čtvrteční zápas, ale máme také tak široký a silný kádr, že to určitě zvládneme. Kluci jsou dobře natrénovaní, což bylo vidět i na Kubovi Hromadovi, který v těžké pozici musel nastoupit do zápasu s Leicesterem a perfektně to zvládl, jak fyzicky, tak i fotbalově. Podobně jsou na tom i ostatní hráči a jsou samozřejmě možné nějaké změny v sestavě, o tom se ještě budeme bavit. Chybět určitě bude vykartovaný Abdallah Sima, zraněný je Tomáš Holeš a dalším klukům ještě dobíhá karanténa. Kluci se na zápas těší, víme, o co hrajeme, úspěšní chceme být v každé soutěži. Cíl je jasný, chceme potřetí v řadě získat titul a uděláme pro to vše. Čeká nás těžký zápas, musíme ho ale zvládnout,“ říká před nedělním duelem na severu Čech asistent trenéra Jaroslav Köstl.

S pravou rukou trenéra Jindřicha Trpišovského souhlasí i brankář Ondřej Kolář. „Každou sezonu máme hodně zápasů, myslím si ale, že každý raději hraje než trénuje. Jsme na to zvyklí, myslím si, že únava nehraje nějakou zásadní roli. Věřím, že nejbližší zápasy zvládneme, musíme vyhrávat, abychom v lize zbytečně neztráceli,“ ví šestadvacetiletý gólman.

Teplice jsou nečitelné, nás ale zajímá především náš výkon

Síly sešívaným dle asistenta kouče Slavie chybět nebudou. „V podstatě třetí sezonu, od doby, co ve Slavii jsme, je program skoro stejný. Po utkání na Slovácku nás ještě čeká MOL Cup, hrát tři soutěže není nic jednoduchého, kluci jsou ale dobře připravení a po takovém zápase, jaký jsme odehráli s Leicesterem, se síly obnovují rychleji než po nějaké zbytečné ztrátě,“ má jasno Jaroslav Köstl.

Teplice zatím nezažívají povedenou sezonu, v lize okupují až čtrnáctou příčku tabulky a na vítězství čekají už pět zápasů. „Vstup do jara se jim úplně nepovedl, jsou pro nás proto trochu nečitelní, nevíme, v jakém složení sestavy i rozestavení nastoupí. Mohou hrát na tři nebo čtyři obránce a mají výborného trenéra, který když dostane čas, určitě dokáže z Teplic vymáčknout maximum. Viděli jsme jejich zápasy, poslední utkání na Slovácku neodehráli vůbec špatně, i když nakonec prohráli. V domácím prostředí určitě budou silnější, nicméně my jedeme do Teplic vyhrát, zajímat nás bude především náš výkon. Chceme hrát tak, jak jsme zvyklí,“ má jasno asistent trenéra Jindřicha Trpišovského.

„Bude to velice náročné, Teplice moc bodů zatím nezískaly a budou se na nás chtít vytáhnut. Hřiště asi nebude v úplně optimální kondici, takže to bude trochu boj, doufám ale, že jsme na tolik silní, že to zvládneme,“ přitakává i brankářská jednička Ondřej Kolář.

Budou chtít hrát na standardky a umlátit to, pozor si musíme dát na každého

Severočechům i přes nepříznivé výsledky nechybí v kádru řada nebezpečných individualit. „Jejich největší devizou je týmové pojetí, mezi nejnebezpečnější hráče Teplic bych zařadil Jakuba Mareše nebo Jakuba Řezníčka, oba zkušení hráči, kteří jsou zásadní pro jejich ofenzivní hru. Mají to navíc namixované s takovým dravým mládím. Na každého hráče i soupeře se ale připravujeme stejně, budeme mít videa ze zápasů a věřím, že se na Teplice přichystáme kvalitně,“ říká Jaroslav Köstl, stejný pohled na věc má i Ondřej Kolář.

„Mají dost individualit, hrát ale budou jako celek. Pozor si musíme dát na každého, budou chtít hrát na standardky a umlátit to, na to si budeme muset dát největší pozor,“ uzavírá opora sešívané defenzivy.

Utkání v Teplicích začíná v neděli v 16:30, v přímém přenosu jej odvysílá stanice O2 TV Sport.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články