V neděli od 18:30 v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 v Mladé Boleslavi

Sešívané po čtvrteční osmifinálové remíze s Rangers čeká v neděli od 18:30 další ligové kolo na půdě Mladé Boleslavi.

Tři dny po úvodním osmifinále Evropské ligy čeká sešívané v neděli venkovní utkání 23. kola FORTUNA:LIGY proti Mladé Boleslavi. Remíza 1:1 s Rangers sebrala sešívaným hodně sil. Zápas měl vysoké tempo a byl plný tvrdých osobních soubojů.

„Rangers mají specifický styl se kterým se moc nepotkáváme. Do obranné fáze to nebylo úplně jednoduché, ale celkově si myslím, že jsme odehráli velice dobrý zápas. Povedený výkon je ale s kaňkou inkasovaného gólu,“ hodnotí trenér Jindřich Trpišovský.

„Myslím si, že to bylo padesát na padesát, mohli jsme využít víc příležitostí. Škoda, že z dalších šancí nevstřelili ještě nějakou branku,“ mrzí kapitána Jana Bořila.

Sešívané může těšit, že nedělní zápas je z hlediska cestování příznivý. Z Edenu je to na Městský fotbalový stadion v Mladé Boleslavi necelá hodina jízdy autobusem.

„V kombinaci těch zápasů je to jednodušší na regeneraci po zápase. Je to podobné jako kdybychom hráli doma, rozdíl je minimální,“ těší trenéra sešívaných.

„Je to blíž, ale bude to stejně náročný zápas jako ostatní. Nikdo nám nic nedaruje, ale já se na to těším, protože jsem jejich odchovanec a trenér Jarolím mě dlouho trénoval, takže jsem zvědavý, jak to dopadne,“ těší se Jan Bořil.

Mladá Boleslav si na konci roku prošla složitým obdobím, ve 12 utkáních v řadě nedokázala zvítězit. Poslední dvě kola ale vyšly svěřencům Karla Jarolíma na výbornou, porazili doma Karvinou a tři body brali i v Českých Budějovicích. Aktuálně patří Středočechům v tabulce 15. příčka.

„V Mladé Boleslavi došlo k velké obměně kádru, v zimě přišlo okolo deseti hráčů. Přišli tam skvělí hráči – Zmrhal, Skalák a spousta kvalitních hráčů. Bylo jasné, že se ten tým bude muset trochu sehrát, ale v posledních dvou zápasech už zaslouženě vyhrál. Momentální síla jejich kádru určitě neodpovídá jejich postavení v tabulce,“ tuší Jindřich Trpišovský.

„V první řadě bych chtěl říct, že je smutné, kde jsou. Mají kvalitu na to, aby atakovali horní příčky. Přišli nový hráči a je vidět, že se zvedají. Jsou nepříjemní směrem dopředu, dávají góly. My si na to budeme muset dávat pozor a udělat všechno proto, abychom byli úspěšní,“ říká kapitán sešívaných.

Pro nedělní utkání nemůže Jindřich Trpišovský počítat s útočníkem Janem Kuchtou, autor jedenácti ligových tref bude stát kvůli žlutým kartám. Kdo by ho mohl nahradit a jaká je situace na marodce?

„Kuchtič sice má karty, ale oproti čtvrtečnímu zápasu nám přibude Mick a Júsuf, kteří jsou schopní za něj zaskočit, ale ve čtvrtek nebyli na soupisce. Standa Tecl je už zdravý a na hrotu může nastoupit i Ondřej Lingr. Ještě si rozebereme Boleslav a uvidíme podle jejich typologie. Michal Beran už je taky v plném tréninku. Jan Stejskal má svalové zranění z poháru a momentálně ani netrénuje stejně jako Přéma Kovář, který má z tréninku problémy s kotníkem,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Zápas v Mladé Boleslavi začíná v neděli v 18:30. Přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport a důležité informace samozřejmě najdete na našich klubových kanálech.

Preview před Ostravou je už k dispozici i jako podcast na  Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články