Skvělý týmový výkon! Važme si, že Stanciu hraje v Česku | SK Slavia Praha
Více

Skvělý týmový výkon! Važme si, že Stanciu hraje v Česku

Trenér Jindřich Trpišovský hovořil po výhře na hřišti Mladé Boleslavi o výkonu Nica Stancia, náročném programu i úspěšném návratu zraněných hráčů.

„Celkově jsme odehráli dobrý první poločas, kdy jsme dali dva hezké góly a měli i další šance. Až na asi dvě situace, kdy z naší pravé strany šly dva nepříjemné centry do vápna, jsme hráli dobře. I přes náročný čtvrteční zápas jsme měli velice dobrý pohyb, dobře jsme kombinovali. Přispělo k tomu i skvěle připravené hřiště, náš výkon byl celkově velice dobrý. V druhém poločase jsme chtěli hrát do více otevřené obrany, Boleslav prohrávala o dvě branky a hrála trochu výše, tlačila více hráčů do ofenzivy. Nahoře mají nadstandardní trojici Zmrhal-Skalák-Škoda, za nimi navíc hraje Matějovský, Dancák a Mašek. Celá jejich ofenziva je nepříjemná. Nechtěli jsme proto inkasovat žádný zbytečný gól, chtěli jsme být vzadu dobře zajištění a chodit přes rychlé hráče směrem nahoru. Po jednom z protiútoků se nám nakonec podařilo po penaltě skórovat. Fotbalově to byl po delší době velice koukatelný zápas, obě mužstva k tomu přispěla velice aktivním výkonem. Šlo o velice dobrý ligový zápas se skvělými týmovými i individuálními výkony,“ hodnotí vítězství nad Mladou Boleslaví trenér Jindřich Trpišovský.

Nico je na české poměry výjimečný hráč

Skvělým výkonem se proti Středočechům blýskl Nicolae Stanciu, který vstřelil dva góly. „Hraje v dobrém rozpoložení a vyhovuje mu i práce s Lukášem Provodem a dalšími hráči okolo něj. Hrozně mu pomáhá, že neodlétá na srazy národního týmu a je stále s týmem, zvláště jemu to dělalo velké problémy vloni na podzim, kdy byly srazy hodně dlouhé. Má i body, je ofenzivní, šikovný s míčem a potřebuje kvalitu hráčů okolo sebe, aby tu svojí prodal. Teď ji prodává i góly, těžko vybírat, který byl hezčí, oba byly nádherné. Hlavně při tom druhém ale dokázal, že je to na českou ligu a české poměry výjimečný hráč, všichni bychom si měli vážit, že u nás hraje. Je to hráč, na kterého se všem lidem hezky dívá, má fotbalové momenty a myslím si, že je to v naší lize dost výjimka,“ přibližuje kouč Slavie.

První gól vstřelil rumunský záložník z přímého kopu ze vzdálenosti čtyřiadvaceti metrů, druhou branku přidal o chvíli později po krásném sólu mezi třemi hráči soupeře. „Měl jsem to na druhé straně hřiště, takže se na to ještě musím podívat, ale třeba u druhého gólu vím, že to obešel krásně. Dostal se mezi třemi hráči, nevím pak přesně, kudy to prošlo do brány. Měl i další šance, nechtěl bych ale mluvit jen o něm, skvěle zahráli i jiní kluci. Klobouk dolů před těmi, kteří ve čtvrtek odehráli náročný zápas, a teď dokázali předvést ve velkém tempu takový výkon,“ těší trenéra sešívaných, který chválí i techniku přímých kopů Nica Stancia.

„Trajektorie a rotace balonu je hodně zvláštní. Má výjimečný švih, míči dokáže dát velkou rotaci a zároveň dokáže střely kopat hodně prudce. Podobný hráč byl Miňo Stoch, technika kopu a trajektorie míče je u obou hodně specifická,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

Jsem rád, jak zahráli vytížení kluci i ti, kteří se vrací po zranění

Sešívaní zvládli i další náročný ligový zápas a ve čtvrtek je čeká odveta osmifinále Evropské ligy na hřišti Rangers FC. Na stálý tlak jsou ale slávisté dle svého kouče zvyklí. „Kumuluje se nám trochu program, tohle byl asi čtrnáctý zápas během dvou měsíců, všechno jsou to těžká utkání. Terény jsou hodně náročné a berou spoustu sil. I proto jsem rád, jak jsme to v Boleslavi odehráli, cestování v době covidu není jednoduché, vyžaduje spoustu nestandardních věcí okolo. Je to ale naše práce, kluci k tomu přistupují skvěle. Občas je potřeba udělat nějaké změny, přistoupit k rotaci, čímž utrpí souhra. Proto jsem rád, jak zahráli jak kluci, kteří jsou hodně vytížení, tak ti, kteří nastoupili po zranění. Dlouhou dobu nehráli a podali velice dobrý výkon. Mám radost z Jusiho, který nastoupil po dlouhé době, jeho typologie nám nahoře hodně pomáhá. Simon Deli předvedl také skvělý a koncentrovaný výkon, strašně se mi líbil Lukáš Masopust, na kterého hrál Jarda Zmrhal s Preislerem, ale Maso to odehrál i do defenzivy skvěle,“ říká kouč sešívaných.

Hladkou výhrou v Mladé Boleslavi se sešívaní naladili na čtvrteční zápas se skotským velkoklubem, který na rozdíl od Slavie tento víkend nehrál a má na regeneraci a přípravu celý týden. „Uvidí se ve čtvrtek, těžko říci, komu to lépe sedne. Všechno má své výhody, my jsme vyhráli a zapojili nové hráče, na druhou stranu je ale někdy lepší mít týden volno a na zápas se dobře připravit. Čtvrtek nám i podle dat vzal hodně sil, byl nesmírně soubojově náročný, to se někdy v konečném programu sečte. Uvidíme, každému to vyhovuje jinak, někdo rád hraje v rychlém sledu. Alexander Bah si na to naopak teprve zvyká, i proto v Boleslavi nehrál od začátku. Máme zkušenost, že dva dny po čtvrtečním evropském zápase jsou pro jeho regeneraci málo, což má ale každý nový hráč, který do týmu přijde. Uvidíme ve čtvrtek, jestli byla výhoda hrát, protože jsme odehráli dobrý zápas, na regeneraci navíc máme alespoň ty tři dny,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články