Udrželi jsme nulu, což bylo klíčové | SK Slavia Praha
Více

Udrželi jsme nulu, což bylo klíčové

Simon Deli v odvetě proti Rangers plnohodnotně nahradil vykartovaného Davida Zimu. „Nejdůležitější bylo pomoct týmu a zvládnout to," říká stoper sešívaných.

Jaké jsou vaše pocity po zápase?
„Můj první pocit je, že chci poděkovat bohu. Hráli jsme velmi dobře, ale nebylo to tak jednoduché, jak si lidi myslí, byl to těžký a kvalitní soupeř. První gól nám dodal motivaci a na konci jsme hráli v jedenácti proti devíti, takže bylo jednodušší držet míč a dát druhý gól, to bylo perfektní.“

Jak se vám spolupracovalo s Ondřejem Kúdelou?
„S Kudym jsem odehrál spoustu let, takže spolu dobře komunikujeme a dobře se nám spolu hraje. Ale to i s ostatními hráči, jako se Zimou a Tarasem. Nejdůležitější bylo pomoct týmu a zvládnout to. Výkon byl dobrý, ale hlavně jsme chtěli pomoct týmu.“

Kdo byl nejlepší hráč Rangers?
„Pro mě jsou to všechno skvělí hráči. Je tam Morelos, což je úžasný útočník, hraje chytře, ví, kdy si má říct o míč. Byli jsme ale více soustředění, nakonec jsme nedostali žádný gól a dva jsme dali, což je za mě ok.“

Rangers hráli hodně agresivně, dostali dvě červené karty. Jak jste viděl tuhle část zápasu?
„Prohrávali 2:0, dostali dvě červené karty. Bylo to plné emocí. Byl tam i nějaký konflikt, ale nejdůležitější je pro nás postup."

V čem byla Slavia lepší než Rangers?
„Myslím, že jsme byli lepší v zakončení. Proměnili jsme hned první šanci. Potom jsme se soustředili na práci v obraně a přidali jsme i další gól. Pro mě jsme byli lepší vepředu a udrželi jsme nulu, což bylo klíčové."

Koho byste si přál ve čtvrtfinále?
„Nikoho konkrétního, ale chci postoupit do dalšího kola. Nejdůležitější je, že dostaneme dobrého soupeře, kterého budeme moct porazit."

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články