V neděli od 18:30 venku proti Brnu | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 venku proti Brnu

Slavia po reprezentační pauze v neděli od 18:30 odehraje ve venkovním prostředí utkání 25. kola FORTUNA:LIGY proti Zbrojovce Brno.

Dresy svých národních týmů obléklo v uplynulých dnech hned patnáct slávistů. „Trénovali jsme do konce týdne, pak přes víkend jsme měli volno. Takže čas na oddych byl. V úterý jsme znovu trénovali a postupně se k nám připojují kluci po návratu z kontinentů. Poprvé od začátku ledna bylo chvíli volno, takže to bylo příjemné,“ těší Jindřicha Trpišovského.

Jako náhradník byl do národního týmu nominován také Jan Kuchta, nakonec se ale k reprezentaci nepřipojil. „Načerpal jsem síly, protože jsem byl ještě okopaný ze zápasu s Opavou, ale teď už jsme v plném tréninku. Na zápas s Brnem jsme připraveni,“ říká s dvanácti góly nejlepší střelec FORTUNA:LIGY.

První letošní vzájemné utkání s Brnem odehráli sešívaní na konci listopadu, duel skončil remízou 1:1. Skóre otevřel Abdallah Sima, v závěru utkání ale srovnal Jakub Šural. „U nás měli dvě šance. Trefili v úvodu tyč, pak dali gól z rohu v předposlední minutě. Přes zimu byli doplněni o některé hráče, je to mužstvo, které je hodně nepříjemné při standardkách. Jinak se hodně zlepšili směrem v defenzivě, mají řadu vysokých hráčů, ať je to Pernica, Dreksa, Gajič. Točili gólmany, měli nějaké problémy se zraněními. Možná kvůli tomu jim utekly nějaké body. Jsou tam mladí šikovní hráči, směrem dopředu hodně pohybliví. Takže myslím, že zvlášť po repre pauze jim ten zápas bude sedět,“ říká trenér Trpišovský.

Největší hrozba by mohla pramenit od útočníků Brna, Hladík a Růsek se oba prosadili třikrát. „Poslední dva zápasy hrál na hrotu mladý útočník Fila, který má 190 centimetrů. Zahrál teď velice dobře. Jinak ale hodně rotují hráče. Méně bodů mají kvůli tomu, že neproměňují šance. Ale v nějakém zápase jim to určitě vyjde. Pro nás to bude hodně náročné po té repre pauze, po programu, který kluci měli a vzhledem k tomu, jak tým skládáme. Fousek, Hladík, Přichystal, Růsek, to jsou všechno hráči, kteří jsou schopni dál gól. Musíme si dát na utkání pozor, může tam být složitý terén. Musíme být ostražití,“ má jasno hlavní trenér Slavie.

A Jan Kuchta souhlasí. „Je to vyvážený mančaft, taková všehochuť. Vepředu mají samé mladé kluky, což jsou jejich největší individuality, ale my se soustředíme na celý tým, nejen na tyhle hráče. Myslím si, že je pokryjeme.“

Po reprezentační pauze se samozřejmě mluvilo i o zdravotním stavu hráčů, kteří se od národních mužstev vracejí. „Marodka není tak hrozná jako spíš únava. Musím říct, že některé jsem po návratu dlouho neviděl takhle unavené a vyčerpané. Všechno se sečetlo, nakumulovalo. Marodka je spíš pozitivnější věc. Nechci to zakřiknout, ale vypadá to, že bude k dispozici i Petr Ševčík. Vzhledem k programu, který nás čeká, bude nejtěžší tým vyladit. Hráčům, kteří byli pryč, trvá 12 až 14 dní, než se vrátí do rytmu, na který byli zvyklí. Někdo hrál na jiném kontinentu, někteří kluci se nám vrátili v pátek a budou až na sobotním tréninku. Musíme to teď složit hlavně z těch, kteří nebyli tolik zatížení. Musíme za každou cenu zvládnout neděli, pak bude do čtvrtka víc času vše vyladit,“ uzavírá trenér Trpišovský.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články